20160714

França: La Pica de Canigó, des del aparcament (tanca per sota de Marialles)

Des de feia ja un temps que volíem tornar a anar al Canigó. Com que la previsió per aquest dijous era bona, doncs no ens hi pensem més i cap a La Pica.
No hem previst que avui es 14 de Juliol, festa Nacional a França. Quan arribem al segon aparcament pujant a Marialless, ens trobem la tanca baixada, barrant el pas i força ple de cotxes.
Deixem els cotxes i comencem a caminar un tros més del previst. En 20' ens plantem a Marialless i seguim el GR i quan arribem al Coll Vert, ja tenim a la vista la vall que hem de seguir pujant, fins arribar al punt on hem de travessar el riu.
Quan som al altre costat, ens parem per fer una queixalada i seguim pujant pel camí fins a trobar uns 350 m. més enllà una drecera a la dreta, que ens estalvia un tros de sender. Quan som a dalt, tornem a trobar el sender GR, que en poca estona ens porta fins al refugi Aragó. Des de la ultima vegada que vam estar-hi, l'han arranjat i ara està molt ben conservat, amb lliteres i una estufa a dintre.
Seguim pujant als Plans de Cady, on ja se'ns ofereix a la vista la Pica amb la creu, i al seu costat la xemeneia. Avui, ha estat una processó de gent, pujant.
Quan som a la xemeneia, fem la pujada amb molt de compte. Hi ha força gent, transitant aquest tram  pujant i baixant, i cal estar molt pendent de la possible caiguda d'alguna pedra. Al embut final, ens tenim d'esperar una estona a que hi baixen un grup format per unes 15 persones (mentre, pensem que podrem ocupar el seu lloc a dalt al cim). Quan hi arribem, es ple de gent. Tot hi això, ens podem permetre de fer les fotos de grup i estar-hi el temps just per contemplar la vista des d'aquest cim emblemàtic.
Fem la tornada pel mateix camí, parant a dinar al costat del refugi Aragó i tornant als cotxes. Una molt bonica diada.



Sortida d'anada i tornada
Distància recorreguda            22,1 km.
Desnivell acumulat                 1.342 m.
Temps efectiu, caminant        7 h. 10'

Enllaç a la traça     http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=14001817

Enllaç a les fotos     https://goo.gl/photos/isi6cUCzD9apgrvp9

Enllaç a fotos de Eduard:   https://goo.gl/photos/NXwaK6kuazRjA1Fm9

Enllaç a fotos de Jordi:       
https://drive.google.com/folderview?id=0B-jEHAz5MVqPa3lkZm9VcHJadFE&usp=sharing_eid&ts=578e57f0

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...