20170216

El Comanegra, des de la vall d'Hormoier

Una exigent sortida per la Garrotxa. Ens desplacem per Oix direcció Beget, fins al Pont d'en Quelet, on entrem per la pista asfaltada que surt a la dreta de la carretera i la seguim fins a un punt on ens sembla que podem deixar els cotxes. Desprès veiem que es poden deixar més endavant, a l'altura del entrador que va a Cal Noi.
No en faré una descripció detallada, perquè cal conèixer el camí, saber orientarse amb un mapa o anar amb una traça carregada al GPS.
Seguim la pista durant uns 700 m. per desprès agafar el desviament a l'esquerra de la pista que va cap a la finca el Barrancot. Desprès, agafem camí direcció NE passant per sota la casa. El camí té pintura verda i anem pujant en paral·lel al clot del Barrancot fins a els Racons, on el camí fa un gir cap al NO, sempre pujant pel mig de les alzines. Passem per la font de la Figuera i anem a sortir a la pista, que seguim a l'esquerra, direcció O fins al pujant que surt a la dreta, uns 250 m. més enllà. El camí ens puja cap a La Figuera (en runes), passem sota el Puig del Morro i anem al Coll dels Terrers, on més enllà agafem a l'esquerra una drecera que ens porta directament al Coll Ferriol. Seguim direcció NE i anem a parar a la Bassa de Monars.
Aquí agafem camí marcat (taronja i verd) i dreceres que ens pugen fins al cim del Comanegra. Desfem camí fins a la Bassa i desprès ens decantem cap a l'esquerra (E), baixant direcció Monars, pels Cingles d'en Vilà i arribem al corral de Mas Mitja, on fem una paradeta per dinar.
Continuem baixant fins al prat, on fem un gir a la dreta (O), i anem a buscar el baixant cap als Cingles de la Costa, on hi trobem un baixant a l'esquerra (S) que seguim, fent més avall un gir a la dreta (O), al lloc on hi ha rames de boix, tallades al terra. Seguim baixant cap al Pla del Bou i desprès direcció sud, passem a la vora de la Gurata (en runes) i anem a para al Coll de Salarsa, on seguim baixant direcció sud, per desprès fer un gir a la dreta (O) i anem seguint aquesta direcció, tenint a la vista el Barrancot, que ara ens queda més lluny que a la pujada, ens hi anem apropant fins a trobar el camí per on hem pujat, que ja desfem fins als cotxes.



Sortida circular
Recorregut            16,4 km.      
km.,Desnivell          1.235 m.
Temps caminant       6 h. 30'

Enllaç a la traça      https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=16468759

Àlbum de fotos Joan:
https://drive.google.com/drive/folders/0B1mRjSAhNf7nQ1RxV2VPczRNSVE?usp=sharing

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...