20180118

BON PAS: El Talló i Puig d'Ou

Deixem els cotxes a la carretera, de Oix a Beget, baixant ja cap a la vesant de Beget. Hi ha una zona per aparcar varis cotxes a ma dreta i a l'esquerra, surt una pista en pujada. Anem seguint la pista, fins a trobar un cruïlla i agafem la pista que gira, pujant a l'esquerra (la que segueix a la dreta, es per on tornarem).
Aquesta pista, ens portaria fins a Coll Sagordi. La seguim en suau pujada, durant uns 160 m., per desprès agafar un corriol que surt a la dreta. Es el PR 186 i han marques de color grog, verd i taronja i blanc i grog. Segueix, pujant primer suaument i més endavant quan ja enfilem cap el pujant del Matxo, on per l'esquerra puja el camí des del hostal del Bac. Més amunt passem també el pujant del Burro, aquests dos trams en una pendent més pronunciada. El camí ens puja fins a sortir a una pista. Som als Plans de Resclusanys. Girem cap a la dreta, seguint les marques groga i també verd i taronja. Desprès de uns 200 i pocs metres, deixem la pista, i a l'esquerra, segueix el camí marcat. Anem a parar a una cruïlla on a una pedra, indiquen les marques grogues, gir al camí de l'esquerra. Les verdes i taronja, gir de 90º per seguir pujant. 
Com ja es fa hora d'esmorzar, seguim les grogues, de pujada, fins a la collada del Faig, on hi toca el sol. Desprès, per no tornar a baixar a buscar el camí de la marca verda i taronja, enfilem pel mig de bosc en la direcció que pensem que trobarem el camí, fins que ho aconseguim. Ara, anem seguint el camí fresat, passant a la vora d'un faig monumental i més amunt un altre. Seguim el camí, que ens puja directament fins al Talló. 
Desprès d'admirar les vistes des d'aquest mirador, baixem per l'oest, seguint el camí que ens baixarà per Les Colladiques, fins a la Collada de Resclusanys. girem a l'esquerra seguint la pista. Quan aquesta, comença a fer pujada, desprès de passar una tanca, a l'esquerra surt un corriol, que seguirem (està fresat i amb alguna fita) i ens pujarà al Coll Salgà, en vistes al Pirineu. Seguint les fites, seguim pujant fins a dalt el Puig d'Ou.
Tenim l'oportunitat de gaudir del esplèndid mirador que es aquest cim, ja que el dia te una molt bona visibilitat.
Desfem camí fins a la Collada de Resclusanys. Poc abas d'arribar-hi, una pista a la dreta, baixa fins a la font del Resclusanys (només hi queda el safareig - l'aigua, malauradament, no hi es). Arribat a la Collada, deixem a la nostra dreta, el camí per on hem baixat des del Talló i seguim la pista (i les marques verdes i taronja). Veiem a la nostra esquerra el Mas de Resclusanys (en runes). Més endavant, deixem la pista principal i agafem a la dreta, un altra que està barrada per una tanca de color verd. La seguim uns 800 m. i trobarem una fita, per on baixa a l'esquerra un corriol que pel mig de bosc (segueixen les marques verdes i taronja), baixa amb pendent pronunciada, fins a trobar una pista, que seguirem a la dreta i que ens portarà direcció est, baixant fins a la cruïlla on hem passat al mati. Continuem baixant direcció NE fins arribar a la carretera, on estan els cotxes.


Sortida circular
Distància          12,7 km.
Desnivell           761 m.
Temps caminant   4 h. 28'

  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...