20161229

Lluçanés: St. Maurici de la Quar, Santuari de la Quar, Monestir de la Portella, St. Isidre.

Per acomiadar les caminades del any 2016, avui ens desplacem cap al Lluçanès. El lloc escollit es Sant Maurici de la Quar, per fer una volta amb molt atractiu paisatgístic, ja que es bastant aèria i amb molt bones vistes.
Sortim des del aparcament del poble, caminant per la carretera direcció nord i a la primera corba que trobem, hem de seguir recte, seguint les marques del GR 4 durant molta estona. Al principi comencem planejant fins arribar a un lloc on el camí puja per un empedrat, molt marcat per roderes de motos i quads. Aquí guanyem ràpidament desnivell, fins arribar a un coll anomenat Colltinyós, on hi passa una pista. Seguim direcció nord per un corriol que va pujant fins arribar a un coll, on girem a la dreta, sempre seguint el GR. Passem el Pas Estret i anem a parar al coll de Canes. Seguim el GR, girant a l'esquerra i anem a sortir a la carretera asfaltada, on hi ha la Creu de Jovell. Aquí deixem el GR. Seguim pujant, al altre costat de carretera per la pista cimentada (arriba fins a dalt el Santuari). Desprès de fer uns 380 m. des de la carretera, hem d'estar atents a una fita que hi ha a la dreta, per on seguirem pujant per un corriol amb marques grogues fins a dalt al Santuari de la Quar, on les vistes, son espectaculars. Fem parada d'esmorzar per poder gaudir més estona del paisatge.
Seguim camí baixant per la pista asfaltada i quan arribem a la segona corba, hem de seguir un sender que surt per la dreta baixant i anem a parar a la vora d'un filat on al altre costat hi ha dos fites. Natros, seguim baixant cap a la dreta, per anar a parar a una pista. Ara seguim a l'esquerra fins arribar al coll de Gavatx. Seguim pel sender que tenim al davant nostre, a l'esquerra de la pista que segueix la direcció d'on venim, quedant a la nostra esquerra un altra pista. El sender, està marcat amb color grog als arbres i va baixant decididament pel costar la riera del coll de Gavatx. Trobem una bifurcació, que seguim a la dreta,seguint el curs del rec fins a sortir a baix, a una pista, on seguim a l'esquerra. Uns metres més avall, a la bifurcació, seguim a l'esquerra i als pocs metres, a l'esquerra de la pista hi ha un corriol que en pocs metres ens porta a la font del Abat, amb aigua. Desfem fins a la pista i seguim fins a sortir a la carretera asfaltada, on ja tenim a la vista el Monestir de la Portella, on ens acostem.
Passem l'explanada i baixem per un sender fins a una pista on hi ha una cruïlla. Hem de seguir a l'esquerra, però primer anem cap a la dreta uns metres, per veure un roure catalogat, però mal cuidat perquè està ple d'heura.
Seguim el nostre camí, cap a l'esquerra (S); quan hem caminat uns 175 m. agafem a l'esquera un sender que puja, amb alguna pintada groga. El desnivell el guanyem ràpidament i seguim fins arribar a un coll, on hi ha una porta de tanca de filat. Fem parada per descansar i seguim el sender que ara planeja, anant a sortir a un camí, que seguirem a l'esquerra. Un centenar de metres més enllà trobem una cruïlla on seguim per la dreta, pujant fins a trobar una pista, on seguim cap a l'esquerra per anar a parar al coll del serrat, a l'esquerra, en alt veiem St. Isidre. Agafem el camí de l'esquerra i de seguida, un corriol que surt pujant a la dreta. Anem seguint-lo fins un punt on hi ha unes fites i cruïlla de senders. Agafem el de l'esquerra, que ens puja fins a la carena, on farem gir a la dreta per anar seguint una traça que ens pujarà fins a dalt el cim. Un altre punt on t'has de parar a admirar tot el paisatge que ens rodeja.
Anem a buscar el camí de baixada, cap a la part sud de l'explanada i a la vessant d'on hem pujat. Ja es veu el baixant, amb algun punt per des-grimpar, que ens baixa un altra vegada, a la cruïlla i al coll.
Seguim la pista per la nostra esquerra i anem a parar a la casa de la Baumeta. Hi han posat tanca a tot el voltant i ens obliga a buscar el camí seguint pista avall i uns metres més enllà, girar a l'esquerra per un corriol on també hem de des-grimpar fins a un prat, per on caminarem direcció sud, per sota la casa, fins a trobar la pista que es converteix en sender empedrat, que ens baixarà fins a trobar la pista on ja s'anuncia el cementiri de La Quar. Girem a la dreta i de seguida arribem a Sant Maurici.



Sortida circular      
Recorregut                 12,8 Km.     
Desnivell                     665 m.
Temps caminant        4 h.

Enllaç a la traça        https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15954475

Àlbums fotos
Joan: 
https://drive.google.com/drive/folders/0B1mRjSAhNf7nSGhkd0w2VDJWcmc?usp=sharing

20161222

Can Bundancia - Oix - Sta. Bàrbara de Pruneres - St. Eudald de Jou - Can Bundancia


Diada propera al Nadal i per no fer massa tard, no ens allunem de Girona. Però, per ser propera es tracta d'un ruta molt bonica, ja que poc te d'envejar a altres més conegudes.
Sortim des de l'entrada al aparcament del restaurant Can Bundancia, a la carretera d'Oix. Al mateix aparcament, hi ha les marques grogues del camí que va pujant per dintre bosc alternant de pins i alzines. Anem a sortir, ja molt amunt, a una pista i al poc hi ha una cruïlla, on hem d'agafar el camí del mig, que ens porta als Gorgs, on hi ha una pedrera. El camí passa pel costat dret de la pedrera,  i segueix cap a la carretera. Als pocs metres, a l'esquerra, surt el camí que hem d'agafar i hem de passar una tanca, seguim direcció (NO). Tot el camí està amb les marques grogues, que anem seguint fins a trobar la carretera. La travessem i baixem al altre costat, a un fondal per desprès anar pujant a trobar un altra vegada la carretera, ja a dalt al coll de Camporiol. Seguim les marques pel costat dret de la carretera uns metres i al tombant de la pista que va a Santa Bàrbara, veiem les marques grogues, per on segueix el camí direcció nord, deixant la carretera a la nostra esquerra. Quan arribem al pla, a la nostra esquerra hi ha una tanca, que es per on passem i anem seguint pujant fins a trobar la carretera, que seguim fins abans d'arribar a la riera d'Oix, on a la dreta i ha la pista indicada que ens portarà, seguint les marques grogues, cap al pont romànic. Seguint el camí pel costat dret de la riera, fins arribar a la vora del torrent d'Aiguabella, on fem un gir a nord, anant de cara a la riera d'Oix. Abans d'arribar-hi, girem a la dreta i arribem al Pla d'en Pei, una casa on parem a fer un descans.
Seguim el nostre camí, que segueix uns metres en paral·lel al de les marques grogues, però el nostre va uns metres més a la dreta i pujant. Les marques, son blaves. Aquest corriol està una mica brut pel matoll, perquè gairebé no si deu de passar, sobre tot al tram primer, desprès ja està millor. Arribem a dalt a una pista, que ens acaba de pujar a la principal que va a la Sala. La travessem i pugem per la drecera fins a Santa Bàrbara. 
Desprès d'una estona de  contemplació de les bones vistes que ens ofereix aquest turó, continuem camí de baixada direcció sud, fins a trobar la pista, que seguim passant per coll de Palomeres. Ara, agafem per l'esquerra, el camí (GR) fins al Coll Pregon, on el deixem, per agafar per la dreta un corriol direcció oest. que va planejant i deixant a l'esquerra el Puig Sacreu; desprès gira i fa baixada, deixant a la dreta el Puig de l'Espigoler, anant a sortir a una pista, que seguim a la dreta planejant uns 200 m. per desprès agafar un corriol, per l'esquerra, que baixa decididament cap a La Casica, una casa que passem a la vora, seguint la pista de l'esquerra i que baixa fins a un pla on trobem Sant Eudald de Jou, lloc on farem la parada per dinar.
Desprès del descans, seguim uns pocs metres la pista que baixa direcció (S) cap a la carretera, que deixem per girar a la dreta per un camí que surt cap al (O) i passa per un camp obert, on hem d'anar a buscar camí per la seva part alta. A partir d'aquesta entrada, i fins al altre costat del rierol que travessem, està força brut.
Quan som al altre costat me'n adono que hi ve per la dreta un camí que està millor. Mirant sobre mapa, veig que aquest ve des del mateix indret de Sant Eudald de Jou. Provaré un altre dia d'agafar-lo. 
El corriol va a sortir a un pista que va cap a la casa de El Trull, que veiem, direcció sud. Abans, natros agafem un corriol que surt a la dreta, planejant direcció oest i que passa diverses tanques de filat. Hem d'anar en compte perquè més endavant (quan quasi portem 500 m.), el corriol fa un gir marcat, cap a l'esquerra i baixant decididament cap a la pedrera d'en Vinyoles, passant a la vora i seguint fins a baix a la pista, que ara seguirem cap a l'esquerra i ens portarà a la carretera, que seguirem avall fins a Can Bundancia.



Sortida circular
Recorregut                 17,6 km.
Desnivell                    702 m.
Temps caminant        5 h. 

Enllaç a la traça        https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15892842

Àlbums de fotos:
Joan: 
https://drive.google.com/drive/folders/0B1mRjSAhNf7nWmp6WDZjSFdqd28?usp=sharing

20161215

Passejada per la capçalera del Onyar i volcà de La Crosa. Dinar de NADAL



Avui tocava sortida curta, perquè tenim previst fer un dinar de germanor amb tots el Caminants dels Dijous, que han pogut i s'han volgut aplegar amb nosaltres. 
La proposta, ha estat una passejada de les rodalies de Sant Dalmai. Sortida totalment recomanable a nivell familiar. 
Comencem caminant des del poble de Sant Dalmai, creuant la carretera pel semàfor i agafant la carretera direcció a Brunyola. A l'altura del pont que creua l'Onyar, hem agafat el camí que surt pel seu marge esquerre (a la dreta de la carretera), per no tenir que creuar-lo més endavant per la passera. Seguim el curs, riu amunt i el paisatge es molt bonic. Aquest any, l'escassetat de pluges fa que el riu baixi amb molt poca aigua.
Quan sortim a un prat molt ampli, ens desviem cap a la dreta per anar a veure un embassament que hi ha. També està pràcticament buit. Retornem cap al camí, al costat del riu i seguint, arribem a la resclosa d'en Borra. Seguim caminant pel pla fins anar a sortir a una pista que passa pel davant de Can Aulina i més endavant hi trobem una cruïlla, hem de girar a la dreta direcció E, continua planejant i baixant.
Passa pel darrera de Can Bosch que ens queda a la nostra dreta i desprès fa una pujada fins a dalt als camps. Ja podem observar al davant nostre, que el terreny ja comença a tenir l'aparença volcànica. Tant com ens hi atansem, ja veiem la gredera al costat de la carretera. Anem fins al mirador, des d'on veiem el gran cràter del volcà. Anem seguint direcció a Can Coll i abans d'arribar-hi creuem la carretera, per anar a buscar el camí que va rodejant el cràter per la seva part alta. Anem fent la volta i passem a la vora de can Buanya i seguim camí fins la cruïlla per seguir per corriol cap a Sant Llop, el gros del grup s'hi arriba i jo segueixo a l'esquerra, el camí que em baixa al poble, perquè tinc de preparar la segona part de la diada. 
Desprès d'aquesta bonica passejada, ens en anem a dinar al restaurant La Crosa, a Sant Dalmai. Totalment recomanable per el bon servei, menús i tracte del seus propietaris, el Josep i la Conxi.
Desprès del dinar, fem una cantada de nadales i cançons, per part del grup i acompanyats a guitarra, acabant d'arrodonir la diada. Ens hi hem aplegat trenta-un companys de Colla.
Emocionant, el retrobament dels fundadors de la Colla i tots el que l'heu fet gran!




Sortida circular
Recorregut               10,1 km.
Desnivell                   171 m.
Temps, caminant     2 H. 50'

Enllaça a la traça     https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15853397

Àlbums de fotos

JOAN: 
https://drive.google.com/drive/folders/0B1mRjSAhNf7nMndyUlNycEd0RlE?usp=sharing

20161207

Combinada amb tren. De Portbou a Banyuls-sur-Mer

Tinguen unes bones previsions de temps per aquest dimecres, planifiquem una interessant sortida a la costa, que té al·licient de fer l'aproximació amb tren, des de Girona a Portbou.
Encara que es tracta de una sortida a la costa, té una certa exigència en desnivells i pendents constants a lo llarg de tot el recorregut.
Baixem des de l'estació de tren fins al passeig de mar i sortim direcció N. a ran d'aigua, pel camí de ronda que es veu clarament. Avui, el mar encara li queda un poc de ressaca i hem d'anar amb molt de compte en aquest tram inicial, de no acabar amb el peus molls.
El primer tram l'anem seguint a ran d'aigua, com deia,, passant per la Platja del Pi i comencem a pujar cap al Cap de Portbou, fem una baixada i tornem a enfilar a munt cap al Puig de Cervera, des d'on ja veiem les dos ciutats, Portbou i a sota nostre Cerbère. Amb aquest primer tram ens hem retardat un xic respecte al horari previst, i evitem l'aproximació al Cap de Cerbère. Quan arribem a la cruïlla que hi dona accés, baixem a la carretera i passant per la vora la paret del cementiri, adrecem un altra vegada a la carretera, que seguim fins al poble.
Resseguim el passeig de platja i desprès per la vorera de la carretera, fins arribar al punt, a la part alta, on trobem el pal indicador del "sentier litoral", marcat amb color grog, que ja no deixarem. Passa per sobre la via del tren i desprès pel seu costat, banda mar. Passem per la vora del cap Canadell i anem seguin el camí, passant a la vora de un village de vacances, anant cap al cap de Peyrefite, on hi ha un camp de rugbi i un càmping. Mes endavant, trobem una instal·lació sanitària, especialitzada en rehabilitacions. Està amb tanca perifèrica, que hem de resseguir pel costat de mar i passar dos portes de la tanca.
Desprès passem a la vora de la platja de Peyrefite i anem pujant cap a la Punta d'en Cames, per passar cap al Cap Rederís i acabem de pujar fins a dalt a tocar la carretera, on hi ha un mirador privilegiat a tota la costa.
Al costat dret de la carretera, hi ha la porta del tancat i el camí que hem de seguir, baixant cap a la platja de Taillelauque, per pujar desprès cap al coll del Cap de la Vella, des d'on ja veiem Banyuls. A la nostra dreta, segueix el camí de baixada cap al poble, passant pel costat del Cap du Troc i la platja del mateix nom i ja fem cap a la urbanització que hi ha. Alguns de la Colla, seguim un caminet que va a parar a dintre la urbanització (hi havíem passat altres vegades), però ara ens trobem que la porta de sortida a la carretera, està tancada amb clau per teclat i hem de saltar la porta. Es millor abans d'entrar pe caminet de l'urbanització, resseguir el camí marcat amb grog, que puja per unes escales i va a parar a dalt a la carretera, per desprès seguir-la, baixant.
Anem baixant per la carretera fins a trobar les cases del poble, i fem cap al passeig de mar. Busquem un lloc per dinar a vora mar.
Desprès ens anem a buscar l'estació del tren, que agafem a les 15:16 per anar fins a Portbou i pujar al tren que ens portarà fins a Girona, que ja està esperant-nos.
Una bonica diada, amb un temps boníssim per fer-la.



Sortida de travessa
Distància recorreguda        13,8 km.
Desnivell acumulat              698 m.
Temps efectiu, caminant     4 H. 30'

Enllaç a la traça        http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15757974

Àlbums de fotos:
Joan
https://drive.google.com/drive/folders/0B1mRjSAhNf7nRHhHOUdTYjdvR0k?usp=sharing 

20161201

Volta pel Bestracà i Vall d'Hortmoier, des de Oix

Aquest dijous, decidim de tornar a caminar per la zona de Oix, que fa temps que no hi estem. Ens ajuntem 16 Caminants i el dia encara que fa fred, està amb un bon sol i seré, ideal per caminar.
Sortim pel carrer principal fins a la part alta del poble, per trencar cap a l'esquerra fins trobar un pal indicador que marca un GR 1, que segueix direcció oest i direcció nord PR cap a Beget i Hostal de la Vall del Bac.
Natros seguim pel camí PR marcat amb grog que surt direcció nord i comencem a pujar per l'antiga pista que va cap al Peirer. Anem fent dreceres, sempre seguint el PR fins arribar a la carretera de Oix a Beget, que travessem. Passem a la vora del Peirer i seguim la pista fins al Coll de Bestracà. Aquí deixem el PR i trenquem a la dreta, cap a Sant Andreu de Bestracà.
Seguim pujant per la part de darrere l'església, direcció nord, seguint les fites de pedres i marques de color blau que anem trobant.  Quan ja som a dalt la carena, seguim marques vermelles pintades a les roques, girant cap a l'esquerra, fins a dalt al Puig de Bestracà on fem una parada per esmorzar, a la vora de les restes del castell de Bestracà i l'ermita de Sant Julià.
Comencem a baixar per la part de darrere, direcció nord oest i desprès girem cap al oest, per la tartera i seguint pintades de color blau, fins a tocar la Portella, on trobem el camí de pujada des d'Hortmoier, que seguim fins a les Feixanes, on trobem el GR11 i l'anem seguint, primer direcció sud i desprès direcció est. Desprès de passar per la Font de Coll Joell, a uns 250 m. trobem un camí que surt a la nostra esquerra que baixa a la riera de Beget. L'agafem, amb intenció de creuar el riu per anar a Plansesilles i desprès a l'ermita de Sant Miquel d'Hortmoier, però ens trobem que hi baixa força aigua i no el creuem.
Desfem camí fins al GR 11 i el seguim direcció est. Al proper desviament cap al riu, ho tornem a intentar per passar cap als roures, però el problema segueix i també girem i seguim ja pel GR fins a la Palanca del Samsó, on el deixem i seguim per PR cap al Pont Trencat, Pla de les Guillasses, Can Pei i Oix.



Sortida circular
Distància recorreguda         16,7 km. 
Desnivell acumulat               782 m.
Temps efectiu, caminant      5 H. 15'

Enllaç a la traça    http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15678057

Àlbums de fotos, enllaços:
Joan  
https://drive.google.com/drive/folders/0B1mRjSAhNf7nQm4wUEVnV29jcWM?usp=sharing

Albert      https://plus.google.com/collection/YKRsME

Jordi  https://drive.google.com/drive/folders/0B-jEHAz5MVqPU3hneWhQazlBZ1k






BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...