20240829

BON PAS.- Ripollés. Dòrria - coll de la creu de Meians - Coma Morera - Pla de les Salines - camí de retirada - refugi de Dòrria - Dòrria

Bonica sortida pels cims de Dòrria, al Ripollés. Deixem els cotxes al camp que hi ha a sobre el poble, on s'hi arriba fent una circumval·lació sense entrar pel poble.
Comencem a caminar per la pista amb marca GR 11 i anem pujant progressivament, fent-hi alguna petita drecera fins al coll de la creu de Meians.
Aquí, deixem el GR i seguim a la dreta direcció NE, en una pendent més pronunciada, per guanyar ràpidament alçada i arribar al cim de Coma Morera. És un bon mirador cap a la Cerdanya francesa. Els de França, hi poden accedir per pista fins a dalt.
Seguim gairebé 2 km. per la carena, direcció est, pel Pla de les Salines, fins al punt on hem d'agafar el camí de baixada, conegut com a camí de la retirada. Utilitzat per fugir de les tropes de Franco, cap a França.
Iniciem un primer tram planejant, per desprès fer la baixada fins a la Pleta de Dòrria, travessant la pista transversal i continuar baixant cap al refugi de Dòrria i anem seguint el camí baixant fins a trobar un altra pista. (Aquí hi ha la opció de seguir pista avall per anar cap al poble o seguir un corriol que es va perdent amb marca groga). Natros ja ho coneixem i seguim pel corriol que ens porta fins on hem deixat els cotxes.



20240808

BON PAS.- Ripollés. Vallter - Bastiments

 Aquest dijous, els companys del Bon Pas, han anat a buscar millors temperatures, cap a Pirineu. Pujada al Bastiments, des de Vallter:

fotos Mercè: https://photos.app.goo.gl/XMdN2ADay9K98xun9

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - La Molina - coll de Pincaró - St. Bartomeu - el Taquinell - pont medieval de Can Bertran - La Molina

 Un altra sortida dels companys de Colla. Aquest dijous cap a l'Alt Empordà. Acompanyem fotos del company Jordi. fotos Jordi  https://ph...