20101119

A Santa Magdalena per la Canal del Barret

18/11/2010    A Santa Magdalena per la canal del Barret

Avui faig sortida amb en Pere, Salvador i Joan Antón. Com sempre, a les 07:00 hora de trobada. Sortim de Girona cap a Joanetes, on deixem el cotxe a peu de carretera, per la part de dalt.
Comencem a caminar a les 08 del mati i sortim seguint un pal indicador que hi ha entrant cap al poble. Anem pujant i trobem un pal indicant la pujada a Santa Magdalena. Nosaltres agafem el camí de l’esquerra, el de la carena. Anem pujant pel mig del bosc i en mitja hora arribem al Puig de la Peresa. Seguim pujant i en mitja hora mes, ens plantem al Puig del Soi.
Seguim a munt i ja tenim a la vista per sobre nostre, la roca pintada am guix blanc, amb l’ inscripció “el barret”. Passem per la dreta de la roca i a sobre hi trobem un pas en escala. Seguim amunt i trobem un cartell indicador "al camí nou", que ens porta  a peu de canal, on hi trobem un encreuament. A l’esquerra aniríem cap a la canal dels Ganxos i a la dreta es el camí per on farem la tornada. Seguim recte a munt i ja som a la canal, que està ferrada i permet anar pujant poc a poc, per guanyar el desnivell d’un centenar de metres fins a dalt. El pas es molt bonic i amb l’ajut de la ferrada, podem anar pujant, no sense dificultat. Per meitat de canal, hi ha un petit replà i a la nostra dreta, tenim un mirador on hi ha una campana, amb una vista excepcional de la vall d’en Bas.

Seguim pujant fins a dalt i seguim el corredor fins a una porta que surt al prat, quedant a dalt la nostra esquerra, les antenes del repetidor i a baix a la dreta, Santa Magdalena. Ens dirigim a la casa refugi, on esmorzem.


Desprès del merescut descans, seguim el camí de baixada cap a les Olletes. Un poc mes a baix d’aquest indret, surt un corriol que comença a pujar a la nostra dreta. L’hem d’agafar y començar a pujar un altra vegada, fins al Coll del Forn. Nomes sortir a dalt al Coll, hi ha un molló de pedra a la nostra esquerra. Aquí hem de deixar el camí i agafar-ne un que surt a la nostra dreta i que a arran de paret de roca de les Agulles, ens portarà fins al lloc on hem pujat per la Canal aquest matí. A partir d’aquí es tracta de desfer el camí de baixada fins al cotxe.

Ascensió acumul·lada 890 mts. i 9,5 km. de recorregut.

Àlbum de fotos:  https://photos.app.goo.gl/vZnCVWuzJrJwLqwF6
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...