20121031

La Tossa d'Espinau, des de Pla de Solls

Aquesta setmana, al ser dijous festiu, avancem la sortida a dimarts, aprofitant que el temps ens respecta sense pluja, fins a primera hora de la tarda.
Arribada al Pla de Solls per la carretera que puja al Mont. Deixem els cotxes i enfilem un camí perdedor que comença a baixar donant la volta al macís del Mont per darrera, passem per dues tarteres, pels Saiols fins al  Coll de Dalt, per on baixa el camí des del Mont. Acabem de baixar fins al Coll de Joncanat i seguim el camí que surt al nord cap a Puig Caçador, però deixem a la nostra dreta el camí que hi porta i seguim pujant cap al Pla del Vi. Arribats a dalt, deixem a la nostra esquerra el camí que després retornarem i seguim recte, per desprès fer la baixada cap a la Baga del Carig, passant pel costat del monumental Roure dels Capellans i sortir a la carretera que puja a Lliurona. La seguim uns metres fins al Coll de les Canals de Carig on a la nostra esquerra, surten dos pistes, nosaltres agafem la que va més cap al sud oest, que va pujant i ens porta pel Pla Perer, la Collada de Montosa i finalment al Pla de Salarics.
En aquest punt, i per la nostra esquerra, anem pujant pel costat del filat fins a la base rocosa de la Tossa d'Espinau. S'hi pot pujar grimpant o bé per un camí que segueix per la dreta,  la rodeja  i ens hi porta pujant per la part de darrere, sense tenir que grimpar.
Desprès de gaudir de la vista que tenim als 360º des de la Tossa, seguim direcció nord est, per girar desprès a sud est, passem pel Puig de Torroella i tornem al Pla del Vi, des d'on desfem el camí fins al Coll de Joncanat i desprès cap al Pla de Solls, el nostre destí.


Sortida circular:
Distància recorreguda: 12,1 km.
Desnivell acumulat:       621 m.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...