20141120

Volta per Castellar de n'Hug, des del Coll de Merolla

Molt bonica la sortida d'avui, i a més amb un dia esplèndid de sol i bona temperatura per caminar.
Fem l'aproximació des de Campdevànol, per la carretera a La Pobla de Lillet i deixem els cotxes al Coll de Merolla.
Comencem a caminar, seguint per la carretera, direcció a La Pobla, va baixant i a uns 450 m. quan tenim a la vista una gran casa que hi ha a sobre de la carretera, ens desviem per un camí que baixa a l'esquerra de la carretera, per dintre bosc. L'anem seguint i baixant fins al rec de Merolla, que travessem i comencem a pujar, apropant-nos un altra vegada a la carretera. La travessem i ja veiem el corriol marcat amb pintura groga, que anirem seguint per pujar per la canal del Grau de Bescaire, un pas estret i empedrat. Anem seguint amunt pel camí d'Itinerànnia, fins a un punt, que al mapa de Alpina, el camí segueix a l'esquerra, però en canvi, les marques grogues segueixen per la pista que hem seguit. Continuem per la pista, seguint les marques i uns 200 m. més enllà hem d'estar atents, perquè el corriol deixa la pista i segueix pujant per l'esquerra, fins a la Collada de les Rovires. Aquí gira cap al E. i seguim pujant cap al Moreu, des d'on tenim una molt bona vista cap a la Serra de Montgrony, les Roques de l'Espluga, el Santuari i St. Pere de Montgrony.
Seguim pujant una mica més fins a Les Portelletes, des d'on ja tenim vista al poble de Castellar de n'Hug. Fem la aproximació i entrem fins a la plaça de l'església. 
Tornem a sortir i ara anem seguint les marques del GR3 que ens portaran cap a la bonica ermita romànica de Sant Joan de Cornudell (S. IX), on hi ha una bona font per emplenar d'aigua.
Anem seguint la pista fins a Can Torre i desprès corriol, planejant fins al Collet de Meians. Aquí el camí d'Itinerànnia, passa per la casa, però no cal entrar-hi, perquè el camí no hi es (s'ha perdut). Al costat de l'entrador, cal passar el filat i baixar pel prat  direcció S. fins que trobem el filat que baixa des de la casa. Cal seguir pel costat del filat i ja retrobem el camí perdut, que ens portarà fins al Pla de la Pera, lloc on hi ha un àrea de pícnic, amb taules.
Seguim camí cap al Pla de la Bassa i comencem a baixar pel Taforc, cap a la casa de l'Espluga, on ja trobem la carretera de Montgrony a Castellar. La travessem, Deixant el refugi de l'Espluga a la nostra esquerra, enfilem pujant direcció S., seguint les marques grogues cap a dalt al coll. Tal com hi sortim, travessem un filat i ja veiem el corriol que a partir d'ara ve marcat amb pintura blava i que ens baixarà per un corriol força empedrat, cap a La Cot i desprès per pista fins a sortir al Coll de Merolla.




Sortida circular
Distància recorreguda                  19,7 km.
Desnivell acumulat                        843 m.
Temps caminant, sense parades   5 h. 24'

Enllaç a la traça    http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8299700

Enllaç al àlbum de fotos de Jordi
https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/6084932903676913169?authkey=CK-R-YTpmcDpYA

Enllaç al àlbum de fotos de Eduard
https://plus.google.com/photos/111299868802890492636/albums/6084994807962889793?authkey=CJWV-4edhprCWg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...