dijous, 25 d’agost de 2016

Batet - Vilamanya - Queralbs - GR 11 - Coll de les Barraques - Camí de les vagonetes - Batet

Desprès de unes vacances força  tranquil·les, em reincorporo als companys de la Colla i fem aquesta sortida des de Batet. Es un volta bonica, però pot ser encara es massa aviat per fer-la, ja que al sortir des de una cota tant avall, encara hem sentit els efectes de un dia tant calorós com ha fet avui.
Deixem els cotxes a Batet, a la vora de la ermita. Cal dir que més amunt hi ha un prat on es poden deixar més be. Agafem el camí indicat cap a Vilamanya, direcció nord. 
Quan ja sortim a la pista asfaltada, natros seguim cap a Queralbs seguint-la un tram i desprès agafant un sender que ens baixa fins al riu de Tosa, on el perdem. Tirem pel mig les feixes, direcció nord, per anar a buscar la traça bona fins que hi fem cap. 
Aquest tram, es millor fer-lo seguint el camí que hem fet a la tornada. Quan sortim a la pista asfaltada, uns metres més avall es passa el filat que hi ha al costat esquerre, on hi surt el sender que hem de seguir i es per on hem fet la tornada, portant-nos fins a Queralbs.
Quan ja som a la vora de les cases de Queralbs, sortim a una pista on hi ha un pal marcant el camí, que seguim fent un gir a l'esquerra i que ens porta a la petita ermita de Sant Sebastià, on ja trobem marques del GR 11, que seguirem direcció oest, de pujada. Passats 1,2 km. de l'ermita, el sender fa un gir de 90º cap al sud i parem per esmorzar.  Compte: amb la parada, perdem el GR, que segueix per la dreta, uns metres més enllà de la corba. Rectifiquem i anem a trobar-lo més amunt i seguim la pista que va a la masia de els Plaus. El camí va pujant, direcció oest, per sota els cingles de l'Andreu i va girant a (NO) fins al fons de la vall, on trobem la font del Home Mort, fent-hi parada de descans, per refrescar-nos.
Desfem uns metres, per anar a buscar el sender que surt per sobre la pista, marcat com a GR 11.6 i que ens porta, direcció sud, fins al Collet de les Barraques. Quan som on acaba la carretera que puja des de Planoles, agafem un sender direcció nord que baixa molt dret i amb força pendent fins a trobar la pista que baixa des de la Font on hem parat abans. Quan la seguim a la dreta (SE), de seguida trobem la mina Saragossa. Uns 180 metres més avall de la mina, deixem la pista, baixant a l'esquerra per un sender indicat com a "camí miner", que també amb forta pendent, però fent llaçades, ens baixa ràpidament fins al riu, on parem a dinar.
Seguim ara per una camí, conegut com a "de les vagonetes" que era per on transportaven la pirita que baixaven de les mines. Seguint-lo, tornem a trobar el punt on l'hem deixat aquest matí per seguir el GR. Continuem baixant fins a l'ermita de Sant Sebastià i seguim fins a Queralbs on anem a veure també l'església de Sant Jaume de Queralbs, on fem un descans. Pel carrer de sota la porxada, a la dreta, segueix el camí que ens porta al camí per on hem vingut al matí. Arribats al pal indicador, girem per l'esquerra i ara el seguim perfectament fins a Vilamanya i Batet. Sortida circular
distància recorreguda          22,1 km.     
desnivell acumulat               1.109 m.
temps efectiu caminant       6 h. 53'


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada