dijous, 30 de març de 2017

Coll d'Uria - Camí Ral - Serra del Mateus- Aiats - Coll d'Uria

Una bonica caminada per la Garrotxa i Collsacabra.
Sortim des del Coll d'Uría, pel camí que va pujant direcció oest fins al Pla de Gratallops. Quan som al Pla, a la dreta del camí veiem una fita i una traça de camí no molt definit al principi, que surt direcció (SO); el seguim i aviat ja es defineix millor. Anem baixant cap al Clot de la Teuleria, rierol que baixa sec, on el camí gira a (NO) i segueix baixant cap al rec de la Torrentera i aviat ja sortim al Camí Ral, a la Pixanera dels Matxos.
Ara, seguim el Camí Ral, de pujada cap a les Marrades i la font del mateix nom. Desprès, ens acostem a veure l'esquei del Grau, per tornar al camí i seguir, passant a la vora de la casa del Grau. Anem seguint aquest camí indicat com de Vic a Olot, passem el pont del Hostalot i a la vora de La Serra (casa rural) per anar pujant i sortir al GR 2 que coincideix amb el Camí Ral i seguim direcció oest, fins al Pla Bertajol. 
Des de aquí, seguim pel GR, direcció nord, durant uns 450 m. per desprès agafar un corriol que surt a l'esquerra i que va pujant decididament per anar a sortir al coll de la Bastida. Ens arribem fins al Puig de la Bastida, per gaudir de la bona vista que hi ha. Retornem al coll i seguim direcció sud cap a dalt els Aiats. Avui, des del mirador hi ha una molt bona vista a tot l'entorn.
Seguim el camí (NO) fins a les cabanes d'Aiats i comencem a baixar per l'Escaleta, fins a baix la casa Aiats, on seguim direcció sud un camí que desprès gira cap al est, per sota els Aiats i ens dirigim a Sant Gil i la impresionant casa Comajoan. Tornem a agafar el Camí Ral, que seguim fins al Pla Bertajol. Desfem camí pel Camí Ral i GR fins al Grau Xic i ara, seguim pel GR direcció est, fins al Collet de Pixanúvies, on el deixem, per agafar a la nostra esquerra un camí que ens portarà a la carretera i al Mas el Coll (restaurant). Passem pel camí que baixa direcció est, pel mig les cases i va a pujar al coll de Roques Estretes, on girem a l'esquerra (nord) i comencem a baixar pel camí que ens retorna al Pla de Gratallops, on ja desfem camí fins al Coll d'Uría.Sortida circular
Distància recorreguda       21,3 km.
Desnivell acumulat           1.009 m.
Temps efectiu, caminant    7 h. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada