20170830

Matagalls, des de Coll de Bordoriol.

Sortida matinal al Montseny. Degut a la inestabilitat del temps i la propera marxa cap als Alps, finalment optem per fer aquesta sortida.
Deixem els cotxes al coll de Bordoriol i comencem a caminar per la pista que surt cap al SO marcada cap a coll Pregon. Seguim pujant tota l'estona per la pista fins arribar al coll Pregon i quan hi som, seguim la mateixa direcció SO per un camí marcat com a la font.
Durant un bon tram, el camí està ben definit i quan som a l'altura del Puig Sacreu, s'embruta més i va tombant primer cap al oest i desprès al nord. Hi ha un lloc on perdem el camí i girem cap a dalt, en lloc de seguir planejant. Quan ens adonem, estem al mig de la fageda i tenim de baixar pel dret, fins a tornar a trobar el camí gairebé, quan ja som a la font de la Vila. 
Desprès de la parada a la font de la Vila, que gairebé no raja, decidim de seguir cap al O fins al collet dels Llops i des de allí i per la carena, continuar pujant direcció NE fins al Matagalls. A dalt, bufa fort el vent i decidim baixar ràpidament cap al SE pel camí indicat a coll Pregon.
Quan hi arribem, baixem per on hem pujat i un poc més avall, en lloc de desfer camí per la pista, baixem pel corriol direcció N, passant primer per la font dels Mosquits i desprès per la font de Llops, des d'on continuem per pista fins al coll de Joan, des d'on desfem camí fins als cotxes.


Sortida circular
Distància recorreguda     12,2 km.    
Desnivell acumulat         702 m.
Temps efectiu, caminant  4h. 8'


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...