20190912

BON PAS.- Puig de Montroig, des de Vilallonga de Ter

Sortida des de la pista que hi ha quan s'acaba el càmping de Vilallonga, a ma esquerra direcció Set Cases. Comencem a caminar pista a munt, passant a la vora de can Sants. Seguim una estona l'asfalt fins arribar a una corba, on surt pista de terra per la nostra dreta, per on seguim. Uns metres més amunt, a ma esquerra surt un camí i el seguim deixant la pista.
Ara, ja tot de pujada i a estones en forta pendent, anem seguin el camí direcció sud-oest, fins arribar al Port de Dalt, on ja la pujada es més suau fins arribar al Puig de Montroig. Des de aquí, la vista als 360º en un dia clar, val molt la pena. Es veu Montserrat, Pedraforca, Serra Gallinera, Coll de Pal, Taga, Puigmal, Cerverí, Balandrau, Fontlletera, Les Borregues, Pic de la Llosa, Roca Colom, Canigó, Costabona i fins i tot el mar. 
Cal dir, que per persones gaire caminadores, la pista que va des de Ribes a Tregurà, passa molt a prop i es pot deixar el cotxe a la Collada de Pardines.
La tornada la fem, baixant cap al sud al Pla de Pardines i desprès girem al est, passant el Pèl de Ca, Puig d'en Bullici, Collada Fonda i Collada de S. Bernabé. Aquí, ens decantem a nord-est baixant per mig del bosc -estant fent tala- fins a baix a una pista. La seguim uns metres a l'esquerra, per anar a trobar el corriol que en constant drecera, va creuant la pista, en direcció  NE, fins baixar a la quota aproximada de 1.450 m. que seguim la baixada uns metres a l'esquerra, fins a trobar la pista principal, que ara ja seguirem baixant direcció nord, fins a trobar la asfaltada per on hem pujat al mati. Tancat el cercle, ens queda desfer uns metres fins arribar als cotxes.



mapa ed. Alpina. Costabona

Sortida circular
Distància                   13,1 km.
Desnivell                    928 m.
Temps caminant       4 h. 15'

Fotos 
Eduard                       https://photos.app.goo.gl/kQuBJ8SSAGXLyo3V6

Cristina                      https://photos.app.goo.gl/nnEeVLc77Khgk2aEA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...