20191212

BON PAS.- Osona: Centelles-Puigsagordi-Roc de la Guàrdia

Bonica sortida per Osona. Hi hem estat altres vegades i avui recorrem la cinglera per la seva part més al nord, des de Puigsagordi al Puig de la Guàrdia. Aparquem els cotxes al mateix poble, a la carretera a S. Feliu de Codines, a l'alçada del Institut.
Comencem a caminar uns metres direcció sud i al primer trencall al altre costat de carretera (hi ha un pas de vianants) agafem la pista de terra. Hem seguit una vella traça de gps, que en el primer tram passa per un camí alternatiu a la via ferrada de Centelles. Sembla que actualment hi passa molt poca gent i es va perdent. Passa a ran de paret i a mitja cinglera, per tant es un pas aeri no apte per caminants amb vertigen.
Es millor, i ara està marcat amb color groc, anar a buscar des de baix, el camí que passa per la casa Puig Vell i des de allí, pujar per les Escales del Puig, que es el punt on hem trobat aquest camí, des de mitja cinglera. A partir de aquí fins a dalt de tot la cinglera, el camí està bé. Continuem girant a la dreta (N) i passem pel mig d'unes feixes herbades, seguint una traça de vaques que pasturen pels voltants, gira a la dreta en direcció a la cinglera, que anem seguint. Ens acostem a un mirador on uns metres més avall, hi puja una ferrada i fem parada per esmorzar.
Seguim desprès, direcció NO fins a trobar uns metres més amunt, una pista asfaltada que seguim. Ens passem el camí de pujada al Puigsagordi i l'empalmem uns metres més amunt, per on puja la ferrada. Natros seguim pel corriol fins a dalt, des d'on tenim una magnífica vista a tot el nostre voltant.
Ara, anem a veure (que NO veiem) els dólmens que hi ha marcats a mapa, passant per la Creueta de Mirambell. Sincerament, aquesta part es pot obviar i jo seguiria per una traça que va per sobre la cinglera i que empalma amb el camí que natros seguim, més endavant.
Arribats a aquest punt d'empalme, tornem a seguir per sobre la cinglera, per un corriol que em recorda la zona del pla d'Aiats. Anem trobant miradors, per gaudir de la vista al Congost i al macís del Montseny i amb una bona timba cap a baix. Ens acostem fins als repetidor de Castellars i retornem uns metres, per començar a baixar la cinglera per un corriol de forta pendent per desprès agafar un trencall cap a l'esquerra que planejant direcció nord, ens porta fins al mirador del Roc de la Guàrdia. Avui no podem gaudir de la vista a Pirineu, per estar tapat, però la resta, espectacular.
Desfem uns metres i seguim la baixada direcció sud (Centelles) i quan som a Can Banyeres (casa de colònies) ens desviem pujant a la dreta, per anar a veure el cercle de les bruixes (cercle de xiprers). Es veu que Centelles, era terra de bruixes. Hi ha una ruta que fa referència a punts on solien anar-hi a fer les seves reunions. Desfem camí i continuem baixant per la vora del càmping fins arribar al poble.



mapa ed. Alpina. Cingles de Berti
enllaç a la traça: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2019-12-12-01-centelles-puigsagordi-roc-de-la-guardia-44513070

Sortida circular
Distància                     15,6 km.            
Desnivell                      703 m.
Temps caminant         4 h. 53'

fotos Montse i Toni     https://photos.app.goo.gl/FkVy6BvuxKR3fPgV7

Eduard                         https://photos.app.goo.gl/tqnk5nPA8Hz8EX3Q9

Mercè                           https://photos.app.goo.gl/jdPJBQ56KjdXvAQs5                         






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...