20211024

COLLA EXCURSIONISTA L'ISARD: TRAVESA VALLTER_NÚRIA.

Aquesta sortida ha estat organitzada, convidant als companys del Bescanó Corre a compartir-la. Finalment, no ha tingut la bona acollida esperada, ja que dels 31 inscrits, només en tenim un, de corredor.
Arribats al aparcament d'accés al refugi d'Ulldeter, el bus ens hi deixa i comencem a caminar tots, a excepció d'en Jaume, que comença la seva travessa particular cap a la Portella de Mantet, Mantet, Vall de Carança, coll de Carança i part de l'Olla de Núria, en total uns 36 km. i no vulguis saber el desnivell...
Natros, més tranquil·lament, anem pujant cap al refugi i desprès al coll de la Marrana, on més enllà quan estem sota l'escalfor del sol, fem parada per esmorzar. Continuem de baixada, cap als Aigols Podrits, i desprès comencem a pujar cap a la cabana de Tirapits, petit descans i emprenem la pujada final al coll i puig de Tirapits, des d'on es pot gaudir la vista a tot el recorregut fins al coll de la Marrana, amb vista al Freser, Infern, Bastiments, Gra de Fajol, les Borregues, Fontlletera, tres Pics i Balandrau.
Seguim força planejant per fer desprès una petita baixada fins al coll de Carança. Aquest últim tram ens permet de veure els estanys que hi ha al circ de Carança, a la nostra vesant dreta. Al altra vesant, tenim la Coma de Vaca, els Torreneules i el Pic de Fontnegra.
Arribem al coll de Nou Creus i aprofitem per gaudir de la vista al Pirineu de França. La vall de la cerdanya, amb les pistes de Les Angles, el Carlit, els Perics, el Roc Blanc i més proper d'on ens trobem, la vall de la Riberola i el Pas del Porc.
Un cop fet el descans, seguim la baixada pel GR; primer salvant el circ amb llaçades i una pendent molt pronunciada, fins a la Jaça de Dalt, on el camí segueix de baixada, però més suau, deixant a la nostra esquerra el Torrent de les Molleres i alguns isards que hi pasturen a la vora. Fem parada per dinar.
Desprès, acabem de fer la baixada fins a Núria, on aprofitem l'espera del tren per fer un descans a la cafeteria. A les 17 h. pugem al tren de baixada cap a Ribes, on ens espera el bus per fer el viatge de tornada.


Sortida de travessa
Distància                   12,8 km.
Desnivell positiu       909 m.
id.            negatiu      1.031 m.
temps                         6 h. 55'
id. efectiu caminant   4 h. 39'


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Montseny: Sta. Fe - Roc Perer - Turó de l'Home - Les Agudes - font de Briançó - font de Passavets - Santa Fe

Dijous ventós (més del previst) i també menys solejat del que preveiem. Pel demés, bona caminada pel Montseny. Sortim des de l'aparcamen...