20211106

COLLA L''ISARD.- Joanetes_St. Miquel de Falgars_Serra de Llancers_coll de Bracons_St. Mateu_Joanetes

Sortida de tardor, a la Serra de Llancers, amb la Colla l'Isard.
El bus Pacheco, ens deixa a Joanetes, des d'on desfem un petit tram de carretera i al trobar a la dreta l'indicador a St. Miquel, la deixem i seguim el camí -marca groga-, que passa per la propietat La Vila (cal ser respectuosos amb la fresa i deixar el passos tancats). Més endavant, ja empalmem el GR 2 i el seguim de pujada sempre dintre bosc, fins arribar al Quintà de St. Miquel, zona de pastura i amb molt bona vista a la vall. Seguim pujant fins a St. Miquel de Falgars, des d'on podem gaudir de les vistes i fer un petit descans.
Continuem el camí, direcció a Falgars pel GR i desprès de passar el portaló de ferro que hi ha, cal agafar el camí que surt pujant per la dreta direcció oest, marcat novament de groc. Passem pel Ras de Pibernat i més amunt ens acostem al Morro de la Tosa, on fem descans per esmorzar i gaudir de les vistes a la serra del Puigsacalm, al altre costat de la vall.
Desprès, tornem a sortir al camí i el seguim, passant la font de Llancers, i dos miradors més, fins a sortir al Pla de Llancers on fem el canvi de vesant. El camí va direcció oest, uns metres per sota la carena de Llancers, fins arribar al collet dels Rabadans, on ja comença a baixar direcció nord, per planejar una estona, salvar un desnivell seguint a la dreta del camí i desprès ja fer la baixada fins a coll de Bracons.
Ara, seguirem la carretera direcció Joanetes durant uns 900 m. i a una corba pronunciada a l'esquerra, la deixem per seguir el camí de la Lletisonada 2019 per l'anomenat baixant del Serrat. Trobarem el filat que tanca la finca i el seguim baixant fins a la portalada d'entrada. A partir d'aquí seguim la pista d'accés, cap a la font de Can Benet (amb un bon goll d'aigua) i el camí ens porta novament a la carretera a la vora de can Piqué. La seguim uns metres de baixada i al entrar a la propera corba, la tornem a deixar seguin un camí que baixa a la dreta cap al sot de l'Infern seguint-lo sense passar la riera i ens torna a treure a la carretera deixant a baix a la nostra dreta cal Santpare, que té tancada la finca amb filat de punxes. Continuem baixant per la carretera fins a la casa rural La Vernera i només passar-la, continuem a la dreta per un camí que baixa i que seguirem fins arribar a la part de sobre el salt del Roure. Passem al altre costat de riera i baixem pel camí de la Lletisonada al salt. Continuem ara pel camí que planeja en paral·lel a la riera direcció NE i que ens portarà a l'ermita de St. Mateu, on fem parada per dinar.
Continuem el camí que ens porta novament a la carretera i la seguim de baixada fins arribar a Joanetes, on ens espera el bus Pacheco.Sortida circular
Distància               17,2 km.
Desnivell                801 m.
Temps caminant    5 h. 56'


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS. Ripollés: Vallter - pic de la Dona - coll de la Geganta

Desprès de les caminades per l'Aran, aquesta setmana fem una sortida tranquil·la també tenint en compte la calor prevista per avui. Anem...