20220127

BON PAS.- Serra de Finestres: St. Aniol - cingles de Costabella - Santuari i Castell de Finestres.

Matinal a la vall del Llémena. Ruta circular per camins ben traçats, marcats i nets, gracies a la faena tant ben feta que realitzen el grup de treball que s'ha dedicat a netejar i marcar camins per tota la vall. Deixem constància del nostre reconeixement a aquesta tasca.
Sortint des de la zona d'aparcament que hi ha desprès de passar el pont sobre el Llémena, la seguim direcció NO i desprès de passar per davant de el Ras, la deixem per anar cap al gorg del Monar, seguin el camí fins a La Faja i a la següent cruïlla, girem a la dreta per la pista que va a Costabella. Als pocs metres, seguim un corriol que surt a l'esquerra direcció nord, que ens va pujant sota el cingles de Costabella fins a la Canal de la Font, a l'alçada de la Lleixa del Favar, per acabar d'arribar a can Barretina. En aquesta ocasió seguim el camí indicat cap al Faig Rodó, per anar desprès cap al Puig Sallança.
Seguim la carena direcció a Finestres, passant pel forat de l'Ovella fins arribar al Santuari. Desprès, ens arribem fins al Castell fent un anar i tornar, i ja finalment emprenem el clàssic camí de baixada fins al aparcament, on hi ha els cotxes.


Ruta circular

Distància            10,8 km.       
Desnivell            813 m.
temps caminant 4 h. 5'   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...