20120324

Costa de l'Estartit. Cales Pedrosa i Ferriol fins a Punta Ventosa

Aquesta setmana hem hagut de canviar el dia de la sortida a divendres, pel temporal de pluja. El dia es presenta primaveral i després de les pluges, molt net i lluminós.
Arribem a l'Estartit i agafem el camí a l'Escala, de manera que pugem a l'Alt de la Pedrosa, on deixem el cotxe. Seguim el PR fins a Cala Pedrosa i després pugem ALS Estofadors, des d'on tenim una bonica panoràmica a La Foradada. Seguim el PR fins a Cala Ferriol, on reposem forces. A partir d'aquí, nosaltres pugem cap a la zona de Papananses, entre un bosc de pi amb branques molt baixes, que dificulten el nostre pas i un cop a dalt, seguint entre el espès matoll, com bonament podem fins a trobar el GR.
És aconsellable no seguir aquesta traça, i el més prudent és retrocedir pel PR des de la Cala, fins a sortir al camí GR que passa a uns 600 m. per l'interior. La traça es pot veure al reportatge de fotos, en color blau.
Quan agafem el GR direcció a l'Escala, a uns 300 m. trobem l'emplaçament militar, ara abandonat, on havien diverses bateries de costa. Avui queden els búnquers, on estaven emplaçades.
Seguim el nostre camí pel GR fins a la cruïlla que ens dirigeix ​​cap a Punta Milà, que va en direcció est, en línia recta fins a la costa. En aquest paratge també queden les restes de búnquers i bateries de costa. El millor d'aquest paratge, anomenat Punta Ventosa, és la magnífica perspectiva de la Cala Mongó, Punta del Milà i al fons, Roses.
El camí de tornada el fem seguint el GR per l'interior, fins a tornar a l'Alt de la Pedrosa, on tenim el cotxe.
Una singular sortida, que per variar, ens ha acostat a aquesta bonica Costa Brava, que tenim.

0323 Cales de l'Estartit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...