20120316

La Tuta dels Morts

Sortim des de l'última zona d'aparcament autoritzat de la pista a St. Aniol. El primer tram de camí, el fem seguint el que puja a St. Aniol fins a uns 500 metres abans d'arribar, on trobem el desviament cap al Collet de Clarioles. A partir d'aquí el camí ja va guanyant alçada de forma decidida. Un cop al Collet, seguim amunt en direcció al Pujant del Llebre, aquí hem de fer una petita grimpada sense dificultat, per arribar fins a la zona alta de la cinglera.
Seguim el camí que passa per sota de Can Llebre i després de perdre uns 60 metres d'alçada arribem al clot de les Puces, passant a l'altre costat del llit sec del riu, on torna a progressar el camí, pujant cap a la cinglera. Un cop a dalt, trobem a la nostra esquerra, el camí que baixa cap a la Tuta. Aquest tram és un pas difícil i no apte per a persones amb problema de vertigen. El pas es fa enganxats a la paret de roca i quan es gira a l'esquerra, entrant al bosc de alzines, hem de seguir enganxats a la base de la roca, seguint les fites, fins a un punt on el camí baixa decididament cap al riu. Abans d’arribar fins a baix, ja trobem l'entrada a la tuta.
Després hem de desfer el camí i tornar a pujar fins a sobre del cinglera. Seguint el camí i guanyant alçada, fins arribar a l'era de Can Barrufa, on a la nostra esquerra s'obre un camí de baixada pronunciada, que seria el que baixa a Can Barrufa pel Grau. Nosaltres no l’agafem i seguim uns 500 metres cap a la dreta i pujant, passant per sota el Puig Sanoguera, fins trobar el camí que baixa a la nostra esquerra fins a Can Barrufa.
Seguint el camí cap a l'esquerra de la casa, aniríem a St. Aniol. Nosaltres, girem a la dreta i seguim baixant el camí que ens porta fins a trobar el GR que ve des del Pas de la Núvia, el seguim uns metres direcció St. Aniol i el deixem per seguir baixant a la nostra dreta cap al riu, on ja trobem el camí que hem pujat aquest matí i que desfem fins als cotxes.


0315 Tuta dels morts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...