divendres, 20 de juliol de 2012

Pont de Daió - Coma de Vaca - Camí dels enginyers - Roques de Totlomón - Pont de Daió

Sortim des del pont de Daió, al costat de la Central del mateix nom. Agafem el camí de les Gorges del Freser, pel marge dret, passant pel Salt del Grill, seguim pujant un camí empedrat i al cap d'uns 15 'deixem a la nostra esquerra un camí que enllaça amb el camí dels enginyers (hi ha un rètol que indica perill d'helicòpters amb càrrega suspesa).
Quan portem una hora de camí, passem al marge esquerre del Freser, per la palanca de la Font de la Costa Rubí. apartir d'aquí, el camí comença una pujada constant cap a Les Marrades, salvant uns 500 mts. de desnivell fins al Pedró de Costa Rubí. Aviat ja divisem les plaques solars del Refugi de Coma de Vaca. El camí va planejant i gira fins al torrent de Bogadé, per girar 90 º i baixar fins al refugi.
Després de la parada, agafem el GR 11 variant 7 que surt per darrere del refugi i anem seguint el preciós camí dels enginyers, que va resseguint les corbes de les muntanyes, passant pel coll del Homes, amb una bonica vista a tota la vall. Seguim cap a Roc Verd i després passem pel Torrent de la Balma i el de Joan Déu, passem per sota de la Cabana de Pedrisses i seguim fins al coll des d'on s'albira l'alberg de Pic de l'Àliga.
En aquest punt, a la nostra esquerra, es mostra el camí comú que baixa cap a la Canal Fonda i també a les Roques de Totlomón. Quan vam arribem al conducte del canal del Freser el seguim, girant cap a l'esquerra-direcció sud - fins que arriba un punt en què entra en la muntanya. A la nostra dreta trobem una fita i seguim un camí que puja sortejant les Roques de Totlomón, per després baixar i retrobar el canal, que seguim fins on hi ha la canonada que baixa l'aigua cap a la Central. Aquí i a la nostra esquerra, hi ha el camí que baixa en fort pendent fins a enllaçar ja en la seva part final, amb el camí a Núria, sortint a prop del pont de Daió, on tenim el cotxe.

enllaç al àlbum de fotos:

https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5767315109825589313

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada