20120902

01-09-2012 Tour del Gran Paradiso

Setè i ultim dia de la travessa. Del refugi Vitorio Emanuelle II al parking Pravieu (a prop de Pont), passant pel refugi de Chabod.

Desprès de una nit força freda, pel vent gelat que a bufat i la neu que ha anat caient, ens posem en marxa a les 8 hores, com quasi tots el dies. La gent que s'ha atrevit a fer la pujada al Gran Paradiso, ja fa hores que han sortit davant nostre.
Agafem el camí variant 1A que va baixant, primer en direcció nord oest i desprès nord est, envoltant la Testa de Montcorvé, pic que no veiem per els núvols i boira que el tapen, està a la nostra dreta i nosaltres anem fent una balconada a sobre de la vall de Valsavarenche, que ens queda a la nostra esquerra.
Donat que està caient una forta nevada a estones i estem envoltats de núvols, avui l'objectiu serà veure isards i cabres salvatges, que segons ens ha dit Elodie, abunden força per aquestes contrades.
A la que baixem de cota, anem trobant grups d'isards pasturant i més endavant també trobem les cabres, que a falta de paisatge, queden ben retratats. Realment s'en veuen força, complint les nostres expectatives.
Desprès de dos hores i mitja, arribem al encreuament del camí que puja al refugi Chabot, que tenim a la vista a uns 50 m. per sobre nostre. Decidim no pujar-hi, perquè el temps segueix amb força neu i no veurem res.
Girem a la nostra esquerra, direcció oest, agafant el sender amb el nombre 5. Pel camí ens trobem amb gent que puja i alguns, a la vista del mal temps, giren, i agafen la tornada cap a la vall.
Mes avall, desprès de baixar un desnivell de uns 450 m.,ja entrem al bosc i tal com anem baixant, el camí te trams totalment empedrats, que jo no havia vists mai enlloc.
Finalment arribem al aparcament Praviou, on ens espera Sandra amb la furgo, per portar-nos a Pont, on dinarem al mateix lloc que ahir.
Desprès de dinar, ens acomiadem de les nostres companyes de Cairn, desitjant-nos poder fer un altra setmana de muntanya plegats, a l'any que ve.
Ens recull un mini-bus contractat per Cairn, que ens portarà novament a Bourg Saint Maurice on, ens podem  dutxar, cortesia de la mestressa del hotel on ens vàrem quedar el dia de la nostra arribada.
Desprès de nets i polits, agafem la nostra furgo i camí cap a Girona. El viatge, molt tranquil doncs hi ha una majoria de dorments.

Distància recorreguda: 11,4 km.
Desnivells acumulats: + 206 m. i - 1.049 m.

Cartografia: Carta dei sentieri 1:25000 nº 3 (Valgrisenche - Val di Rhêmes - Valsavarenche ovest)

Enllaç al àlbum de fotos:

https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5791029280818411617

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...