20120921

El Sui (Montseny)

L'accés a la sortida d'aquest dijous, la fem pel poble de Cànoves i desprès agafem la carretera que va al pantà de Vallfornès, fins arribar a la zona d'aparcament que hi ha abans d'arribar al pantà.
Comencem, agafant el camí que surt tot just al davant del aparcament i que s'enfila pujant en forta pendent, direcció nord est. Desprès d'haver recorregut poc mes d'un kilòmetre i uns 300 m. de desnivell, arribem a l'ermita de Sant Salvador de Terrades, construcció neogòtica del any 1930, que es troba al lloc on s'alçava l'antiga capella.
A la seva vora hi ha can Quintana, masia habitada i conreada, on hi serveixen menjars, segons consta documentat per Internet.
Seguim la nostra marxa pel camí que passa per darrera de la casa i que nomes passar aquesta, gira a la nostra esquerra, direcció nord est, pujant de manera continuada. Seguim aquest camí fins al Coll de Tascó, on ja podem veure una bonica vista de La Calma, Coll Formic, Matagalls, Les Agudes i Turó del Home.
Desprès d'un petit descans, girem direcció nord seguin el camí ven definit i que passa pel Turó i Coll de Palestrins i mes endavant va girant direcció nord oest, passem pel coll del Roure Gros i ja tenim a la vista el Sui, al davant nostre. S'acosta ràpidament la boira, que nomes ens dona temps d'arribar i ja es tapa totalment, privant-nos de la bonica vista que hi ha des d'aquest lloc.
Com fa aire fred i la boira no marxa, decidim baixar, desfent el camí, fins al Coll d'en Besa i encara baixem un tros del camí de pujada, fins trobar la pista que gira a la nostra dreta direcció oest, que baixa fent ziga zagues fins al sot de Malforat on hi ha indicador per anar a can Bosc (casa rural)  i al castanyer Gros d'en Cuc; exemplar que val la pena de visitar, per les seves dimensions. Aprofitem per dinar allà mateix.
Desprès, seguim baixant per la pista, fins arribar a la cua del pantà de Vallfornès, on girem a la nostra esquerra seguint la pista direcció sud est, que ressegueix el pantà fins la capçalera i segueix baixant fins arribar a la zona d'aparcament.

Distància recorreguda: 14,4 km.
Desnivell acumulat: 896 m.

Enllaç al àlbum de fotos:

https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5792974116755821009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...