20130509

Viladrau - Matagalls - Viladrau (entre castanyers centenaris)

Aproximació per l'eix transversal C-25, sortida Viladrau pel Coll de Revell, Viladrau i agafar la Gi-520 fins aproximadament 1 km. passat el poble, arribem al aparcament del Restaurant La Solana de Molins, on deixem els cotxes.
Sortim des de la pista que hi ha al altre costat de la carretera, passant per una portalada. Desprès de uns 900 m. agafem un camí que surt a la nostra esquerra, que va a la masia Els Molins, passant per el davant de la casa. Uns pocs metres mes enllà, agafem un corriol indicat cap a L'Erola i Sant Segimon, passant pels camps del Castanyer, on hi ha exemplars centenaris d'aquesta espècie d'arbres. Anem seguint el corriol, que no està marcat, direcció sud oest i desprès de 1 km. aproximadament, agafem un camí que gira al est i l'anem seguint uns 750 m. girant a sud i desprès al est, per arribar al lloc del mapa La Miranda. Aquí fem un gir a l'esquerra per un altre camí menys fressat direcció sud oest, per anar a trobar el camí que puja des de L'Erola. Aquest camí puja pel costat del torrent i també entre els castanyers centenaris i està molt fressat, amb fites. Sortim mes amunt a un corriol que ens ve des de la esquerra, agafem direcció cap a la dreta i ens porta al Pla de Malataup, on aprofitem per fer un descans i esmorzar.
Seguim pujant direcció sud i desprès girant cap al oest, el camí marcat amb fites que ens porta al Coll d'Ordials. Seguim pujant direcció sud, seguint el corriol amb pintura vermella a alguns arbres i fites, fins a dalt a la Serra dels Salavarders on anem girant cap al sud est, tenim a la vista la creu del Matagalls, fins arribar-hi. La sorpresa, es que desprès d'haver pujat per aquest camí on no hem trobat a ningú, aquí a dalt hi ha molts jovents i algun professor d'una escola de bcn. Como el cel també està una mica emboirat i la visibilitat no es bona i sobre tot per la quantitat de gent, no ens hi parem gaire, al cim.
Baixem direcció oest i desprès girant nord oest cap al Pla de les Saleres Velles, Collet de la Font, Pla dels Ginebres, Coll Saprunera, baixant fins a Sant Miquel dels Barretons, desfem uns pocs metres, per pujar per la nostra dreta on hi ha una fita, fins a dos postes. Girem al oest, seguint un corriol marcat amb pintura blau cel que ens baixa a la pista, a la vora de Sant Segimon. Abans d'arribar-hi, a la nostra esquerra baixa un camí marcat com a GR, direcció nord i entre fagedes, l'anem seguint fins al Collet del Estornell, aquí el corriol gira cap al est i ens baixa fins al torrent de l'Oratori, on aprofitem per dinar al costat el rierol.
El creuem i seguim planejant fins al Oratori de Sant Camil de Lel·lis. El camí està marcat amb pintura vermella i verda, groga i algun punt amb blau, ens baixa per la Castanyeda Gran de Can Gat, on hi ha exemplars extraordinaris, fins arribar a la Mare de Déu de l'Erola. Aquí també hi trobem un altre grup d'escolars.
Seguim camí direcció nord, pel costat de l'ermita, fins arribar més avall a can Bosc, on hi ha una bona font d'aigua, seguim baixant direcció nord, seguint el camí que va a sortir a una pista que passa pel costat dels Plans de Baix, aquí fem un gir al est, agafant un corriol que escurça el trajecte, sortint un altra vegada a la pista i uns pocs metres mes enllà tanquem el cercle de la volta i desfem camí fins als cotxes.

Sortida circular
Distància recorreguda       18,1 km.
Desnivell acumulat          1.022 m.
Temps efectiu, sense parades   6 h. 14'

Enllaç al àlbum de fotos:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...