20131010

Volta al Costabona.

Avui, al sortir de casa, estava plovinejant. Pensava que les previsions no s'estaven complint. Ha estat un moment i desprès ha parat. Així que cap al punt de trobada.
A la nostra sortida d'avui hi ha tres incorporacions, en "Tià", "Salvador" i "Manel". Sigueu benvinguts al grup.
Anem cap a Camprodon, Molló, Espinavell i pista amunt fins a la Collada Fonda. El cel està sense un núvol i el dia aquí dalt es esplèndid.
Comencem a caminar, de pujada al Costabona, seguint el filat direcció nord, fins a les Roques d'en Mercer. Aquí passem al altre costat del filat i trenquem cap al nord est, sense cap camí definit. Anem a buscar la carena de la Serra de Finestrol i desprès continuar direcció nord cap a les mines de Costabona. Mirem de no perdre altura i anem seguint el perfil de la muntanya, per rastres del bestiar. Arribem a les mines i ja trobem restes d'una pista forestal que es devia utilitzar, quan estaven en explotació. Seguim la pista, on ja hi ha marques grogues i anem resseguin la cara est del Costabona. El camí ens baixa fent llaçades, que en algun tram baixem al dret, i anem a parar a un tancat de bestiar. Allà fem parada, per esmorzar.
Desfem el camí uns 80 metres i al costat la pista hi ha un pal indicador pintat en grog, a la dreta surt un corriol que anem seguint i ens porta al Clot de l'Otrigar, on fa un gir al est, i ens porta a la Collada de l'Ullat.
Aquí ja tenim a la vista les Crestes de Rotjà i la vall que ens pujarà cap al Coll del Pal. Al davant nostre i baix a la vall, hi ha la Cabana del Ullat. 
Nosaltres, decidim pujar per la carena de la Serra del Ullat, direcció nord-oest, fins a la Barraca de la Coma del Tec. Tenim molt bones vistes a les Esquerdes i la vall del Tec. A la barraca, la vall, s'eixampla i ja tenim vista a la Roca Colom, al fons de la vall.
Seguim pujant, seguint les marques grogues, direcció sud-oest i tot just quan estem arribant a dalt al Coll del Pal, se'ns tapa tot l'entorn, per una espessa boira, que ens fa prendre la decisió de no pujar al Costabona. Així que agafem el camí de baixada cap a la Font de Fra Joan, i seguim fins a trobar el filat, que anem seguint de baixada, fins als cotxes. 


Sortida circular.
Distància recorreguda              13,4 km.
Desnivell acumulat                    834 m.
Temps efectiu, sense parades   5 h.

Enllaç a la traça:         http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5416749

Enllaç al àlbum de fotos:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...