20140209

Pels voltants de Girona - S. Miquel, mines del Nen Jesús, els Àngels, S. Daniel.

Sortida amb la Colla L'Isard, de Bescanó.
Punt de trobada la font del ferro, a Sant Daniel. Anem seguint pel camí que puja cap a Sant Miquel, el PR C-195 -marques grogues i blanques - passant per sota de la variant de Girona, per la vora de Can Lliure i anem seguint les marques fins abans d'arribar a can Mistaire. Aquí agafem el corriol que surt a la dreta i ens baixa fins a la pista de pujada a S. Miquel, a l'altura de la font del Mistaire. Seguim la pista fins al coll, on hi ha el pal indicador del corriol de pujada al Castell. Seguim el corriol fins a dalt i ens aprofitem de les magnífiques vistes que ens ofereix la seva situació privilegiada, al cim del turó.
Agafem el camí de baixada per la pista, fins quasi al punt on ens hem enfilat pel corriol de pujada. Baixant a ma esquerra del camí, hi ha el corriol que ens baixarà cap a la riera de les mines, en una forta pendent al seu tram final.
Una vegada som al sot, anem seguint el camí que va direcció nord est i trobem les boques de les mines de ferro, anomenades del Nen Jesús. Aquestes mines es van explotar durant 26 anys, des del final del segle XIX a principis del XX. El ferro que s'hi extreia era carregat a l'estació de Celrà, mitjançant un transport aeri de vagonetes, des del descarregador de les mines, fins a l'estació.
Desprès de veure algunes de les entrades, seguim el camí pel Bac de Medinyà fins a un punt on hi ha una bifurcació, on agafem el camí que puja cap a la dreta, direcció sud i sud oest, que va fent llaçades i ens puja fins a una pista, que seguim direcció sud. Passem pel davant de Cal Dineret i anem a sortir a la pista que ve des del castell de Sant Miquel i que seguim fins anar a trobar la carretera de pujada als Àngels, gairebé a l'altura de la casa de les Figues. Ara ja anem seguint el camí tradicional de pujada fins a dalt al Santuari, on fem una estona de contemplació i descans. Aprofitem per dinar i desprès poder prendre un cafè amb llet al bar del Santuari.
Desfem camí fins a la casa de les Figues i seguim el camí de baixada cap a la vall de Sant Daniel, que segueix tot just a la sortida de la corba que hi ha més avall de la Casa de les Figues, anem baixant seguint el camí fins a la variant de la N-II, on desprès de passar pel túnel sota la variant i arribats a baix a la pista, girem a la dreta, per tornar pel camí a la font del Ferro, on tenim els cotxes.


 
 
Sortida circular
Distància recorreguda         22,5 km.
Desnivell acumulat              827 m.
Temps efectiu, sense parades  6 h. 21'
 
 
Enllaç a la plana web de la Colla L'Isard de Bescanó, per veure fotos de la sortida
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...