20150207

Frustrada sortida Vallter - Roc Colom (sortida programada de la Colla l'Isard)

Arribem a Vallter a primera hora i ja hi ha molt de moviment de cotxes pujant. Hi ha molta neu a la vora de la carretera, però està neta i si pot arribar molt be.
El temps no ens agrada gaire, doncs es veu tapat per la part alta i està caient neu fina, però com els pronòstics anunciaven una millora, tal com vagi avançant el matí, decidim de anar pujant. Els de protecció civil, que estan pel pàrquing, ens pregunten on anem i quan els hi diem, ja ens comenten que pel Camp Magre hi ha prevista boira espesa tot el mati. Que anem amb molt de compte.  
Desprès de equipar-nos tot el grup com correspon, emprenem la marxa cap a la Portella de Mentet. Hi ha molta quantitat de neu acumulada. Hi ha llocs amb uns 60 cm. de neu. Comencem a caminar amb els grampons, pensant que trobarem la neu dura, doncs la temperatura al arribar era de -7º.
Aviat ens adonem que la neu està més tova del que pensàvem i la pujada es fa dificultosa, per les esfondrades a la neu. Així que decidim de fer el canvi de grampons a raquetes i d'aquesta forma anem pujant més còmodament.  
Arribem a la Portella i parem per fer una queixalada i a veure que passa amb el temps. Sembla que no vol canviar gaire. Quan acabem, cada vegada s'ha anat tapant més de boira i a la vegada baixant de quota, així que en parlem i prenem la decisió de tornar a baixar. 
La decisió ha estat molt encertada, perquè encara que trobem grups de gent que segueixen pujant, el temps cada vegada va a pitjor i la boira més avall i ens comença a nevar amb més força. 
A hores d'ara, no sabem què es el que haurà passat, però a Camprodon hem vist l'helicòpter dels bombers a punt per enlairar-se.
En resum; una diada per posar a punt el material per anar a la neu, aprenentatge per als nou vinguts a caminar per la neu, i una passejada per treure'ns el "mono". 
Un altra vegada, ja ho farem amb millors condicions....
Ah! i per "aprofitar" que hem baixat més d'hora, acabem la diada assentats a una bona taula, al hostal L'Escon de Llanars, fent un àpat on, com sempre, la conversa base segueix sent la muntanya......FINS LA PROPERA! 

Enllaç a la plana web de la Colla l'Isard, per veure les fotos: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...