20150212

Montserrat: Coll del Porc - Montgròs - Camí dels Francesos - El Bruc

Sortida planificada pel nostre company Narcís Pujades, per fer la 9ª sortida de febrer amb calçotada inclosa, prevista per la setmana passada, però que per la intensa nevada caiguda, es va tenir que aplaçar. Som un total de 22 caminants.
Anem en autocar per la AP-7, per Martorell i per la A-2 cap al Bruc, on agafem la BP-1101 pujant cap al Colla de Can Maçana. Pujant ja trobem restes de la nevada caiguda i quan agafem la BP-1103, la neu gelada ja es molt evident als costats de la carretera i la cara nord de la muntanya, també hi te les parets emblanquinades. Això ens fa prendre la decisió de no pujar per la canal del Miracle, i el autocar ens deixa uns metres abans d'arribar al baixant del camí del Casot.
Comencem a pujar amb neu allà mateix direcció S. fins anar a trobar un corriol que ens ve per l'esquerra. seguim a la dreta (O.) aquest corriol que ens puja fins al GR-172 que seguim a la dreta uns 500 m. fins arribar a una cruïlla que ens indica el camí cap al coll del Porc, per on pugem. Aquí la neu gelada ja dificulta en alguns llocs el nostre pas. Acabem arribant al coll del Porc i ara seguim direcció E. fins al coll del Miracle, on parem a esmorzar. La neu gelada, també es manifesta en aquest tram aeri.
Seguim el camí a Montgròs, direcció S. planejant, cap a les Saleres i i el Torrent de la Coma Alta, per desprès començar a pujar cap al coll de les Comes, desprès anem baixant uns 50 m. de desnivell fins al Bassal dels Avellaners, des d'on ja comencem a pujar cap al coll de Montgròs, des d'on acabem de pujar al punt culminant de la sortida, el Montgròs (1.133 m.), des d'on tenim una excel·lent vista a tot el macís per la seva cara sud.
Aquí prenem la decisió de fer la tornada o no pel mateix lloc que hem vingut. Hi ha gent del grup, que veuen dificultós tornar pel mateix camí, pel gel que hem trobat. Valorat el temps de tornada (3 hores aproximat) i el temps per baixar cap al Bruc, per aquesta cara on a la que perdem un poc d'altura deixarem la neu i gel, decidim fer-ho per aquí i truquem al bus, que ens vingui a recollir al Bruc.
Baixem des de Montgròs pel camí que segueix cap al E. i fem cap a la canal de Migdia. Decidim de no baixar per la canal per ser la part fonda i no saber com podem trobar el camí. Seguim pujant uns 40 m. més de desnivell i arribem a trobar el camí dels Francesos, que seguim direcció cap al Camell de Sant Jeroni, que rodegem i ja a partir de aquí, començar a baixar de forma decidida amb un ràpid desnivell, fins arribar al pla, on trobem el camí de Can Jorba al Bruc. El seguim direcció a la urbanització El Bruc Residencial, i abans d'arribar-hi, als quatre camins, trenquem a la dreta (SO.) cap a la Bòbila Jorba, on ja anem a buscar el vial de la carretera que entra cap al Bruc, on ens ve a buscar el bus.
Una bonica sortida, amb un bon final, que ha acabat desprès amb una calçotada al restaurant El Casot, de Marganell, amb un molt bon ambient de grup,

Sortida de travessa
Distància recorreguda               11,4 km.
Desnivell + acumulat                  861 m.
Desnivell - acumulat                   941 m.                
Temps efectiu, sense parades     5 h. 25'


Enllaç al àlbum de fotos de Joan



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...