20150312

Albera: Els Vilars - St. Genís Desprac - St. Martí de Baussitges - Coll de la Dona Morta - Els Vilars

Bonica sortida, acompanyada d'un dia sensacional. Podem dir que es el primer dia d'aquest any que caminem amb calor.
Arribada a Els Vilars, per la carretera de Peralada, Mollet de Peralada i Espolla. Deixem els cotxes al costat de la riera, al arribar a aquest veïnat.
Comencem a caminar, pujant per les cases del poblat i quan la pista gira direcció N, sortint del poble, la deixem, baixant direcció E. seguint un corriol que ens baixarà fins a la riera dels Vilars, que anirem seguint fins a un punt on hi ha una fita de pedres, on deixem aquest corriol i agafem un altre que ens torna a apropar a la riera. En cas que ens passem aquesta fita i seguim el corriol, tampoc es problema, perquè va a sortir a la mateixa pista que el que hem agafat, però un centenar de metres més enrere.
Sortim a la pista, al costat d'una font. On ens re agrupem i seguim ara per la pista, direcció NE, durant uns 500 m. Desprès agafem un corriol que surt per l'esquerra de la pista i comencem a pujar cap al Puig Baleguer. A baix a la vall, es veu la carretera que va a mas Pils i coll de Banyuls i la masia de la Corbera, una propietat, per on vàrem passar a un altra sortida per aquesta zona. 
Quan arribem al puig, el camí passa al altra vesant direcció O i comença a baixar cap a la riera i ermita de Sant Genís, on fem una parada per esmorzar.
Desprès, seguim el camí que puja per l'altre costat de la riera direcció N durant uns 800 m., on trobem una fita i un corriol que surt per l'esquerra de la pista i que va pujant pel mig del bosc d'alzines. Aquest corriol, ens estalvia d'anar seguint tota la pista fins a St. Martí. Al principi està molt ben definit, però tal como anem pujant, de vegades es perdedor, cal estar acostumat a seguir vells corriols de bosc. Finalment, ens porta fins a dalt a una pista, que seguim cap a la dreta, direcció N. i ens porta a l'ermita de Sant Martí de Baussitges.
Tornem a la pista i pugem per dintre bosc, direcció O., sense cap camí definit, per anar a trobar un altra pista que hi ha a sobre. Quan la trobem, anem seguint-la planejant, fent una llarga ziga-zaga, per desprès començar a pujar direcció O., fins al coll de la Dona Morta, punt més alt de la sortida. Des de aquí ja tenim a la vista el castell de Requesens, al fons el Basegoda i a la dreta del castell, la serra de l'Albera.
Des de aquest lloc i desprès d'un breu descans ens dirigim, baixant direcció SO. fins a trobar el GR, que anirem seguint, passant a la vora del puig del Mig i desprès anem baixant per pista, seguint primer direcció O. per anar girant cap al SE. i baixar fins al pla de la Font de la Verna (sense aigua), lloc on ens parem a dinar.
Seguim camí direcció E. planejant fins al coll de l'Esparreguera i seguint aquesta pista, que ja gira direcció S. i ens baixa fins als Vilars, on tenim els cotxes



Sortida circular
Distància recorreguda               18,8 km.
Desnivell acumulat                   780 m.
Temps efectiu, sense parades    5 h. 23'


Enllaç al àlbum de fotos de Joan


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...