dissabte, 11 d’abril de 2015

La Salut i Roques Encantades, des de Hostalets

Sortida planificada per a la colla L'Isard, de Bescanó
Es deixen els cotxes al aparcament proper a la casa de l'Aubert, a sota de Sant Xemplí. Comencem a caminar direcció al Molí Vell, que passem i anem direcció a la casa de La Cidera, passant pel seu costat, desprès de passar la casa, ja ens endinsem cap al bosc, seguint un camí que ens porta a trobar el riu, a la Font de les Fogoses. Uns metres mes amunt ja creuem el riu i ens queda a la dreta. Seguim pujant el camí, que ens porta entre escalons de gorges i salts d'aigua, fins arribar al Gorg de l'Olla, on continuem pujant, per anar a trobar el corriol que ve de sobre del salt del riu. Ens arribem fins a dalt del Salt, per veure la gorga des de dalt, i desprès desfem el camí fins a on hem sortit de pujada. Seguim el camí direcció est i desprès de uns 250 m. agafem un altre corriol que surt a la nostra dreta i que ens puja al camí Ral de Vic a Olot, a l'altura de la Pixanera dels Matxos. Aprofitem per fer un descans i esmorzar.
El deixem uns metres més enllà, continuant a l'esquerra per un corriol que va planejant i seguint el perfil de la muntanya, passant per l'Artiga Mala fins al baixant del Clot de la Teuleria. A partir d'aquí a pocs metres, la vegetació ja va canviant i entrem a una fageda. El camí segueix i ens porta al Pla de Gratallops, on girem direcció S i SE, pels Hortells i el Pla de Tràfec, per anar a sortir a la pista, a l'altura del Estany del Coll.
Seguim el camí direcció E. fins al collet de l'Arç i anem a buscar el collet de l'Aire, per seguir el camí que ens portarà fins a les Roques Encantades.
Desfem aquest tram de camí fins al collet de l'Arç i baixem fins a La Salut. Aprofitem per gaudir de les impressionants vistes des del seu mirador. Desprès ens entaulem per dinar, aprofitant que tenim el bar per prendre begudes i cafè. Si està molt bé, però es hora de seguir el camí, així que carreguem i seguim la ruta pel camí que surt de darrera el Santuari primer cap al oest i desprès al nord, vorejant la cinglera i que ens porta als avencs de Roca Roja; passem per la Feixassa  i el Clot de l'Infern, des d'on veiem la carretera C-153 per sota nostre. El camí baixa en paral·lel i es troba la carretera al coll d'Uria. Sense creuar la carretera, a la nostra esquerra direcció baixada, a darrera d'un indicador, hi surt un corriol direcció nord oest, que ens baixa fins a can Siurana i mes avall els Aulets i des d'aquí enfilem cap al Molí Vell, on desfem camí fins al cotxe.Sortida circular
Distància recorreguda               20,3 km.     
Desnivell acumulat                    743 m.
Temps efectiu, sense parades     6 h. 45'

Enllaç a la plana web de L'Isard:  http://www.collaisard.cat/

Enllaç al àlbum de fotos de Mercè 
 https://plus.google.com/photos/106097041238854762562/albums/6136876469707828945?sort=1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada