20150714

Itàlia, Dolomites: Tofanes - Fanes - Lavaredo. Etapa tercera: Llac de Braies

Avui, es un dia llarg de caminada i comencem fent la baixada per sender 7, que surt del refugi de Fanes i ressegueix a estones la pista (al principi) i desprès per un corriol molt bonic, que va a parar al fons de la Valle di Rudo, on trobem el refugi Pederu. Fins aquí, s'hi pot arribar per carretera i hi ha bus de línia. 
Ens re agrupem i fem un descans. Desprès, agafem direcció (SE) una pista marcada com a sender 7-9, que ens puja amb una forta pendent, fins arribar ja molt amunt a un punt, on agafem a la nostra esquerra, un corriol sender 7, que puja fins al Col Piera Maura. Des de aquí dalt, ja tenim una primera visió del Croda Rossa, cap al est. 
Seguim ara per sender (pista) 7 durant 1,5 Qm. i la deixem, pujant pel corriol sender 7 que ens porta al refugi de Sennes, Uns metres més amunt, el camí es bifurca i seguim ara el sender 23-24 que ens portarà fins al coll Seitenbach. Abans, però, ens parem a dinar, a una zona on hi trobem flors de neu.
Seguim camí fins al coll de Seitenbach (2.331 m.), i ara ens espera una baixada pel sender 23 per una tartera amb un fort desnivell i unes llaçades molt pronunciades. Fins i tot, arriba un punt on tirem pel dret, baixant ràpidament. Quan som al fons de la vall, trobem un prat on hi ha un bar-restaurant on hi arriba una pista (sender 19), per on baixarem fins al llac de Braies, i desprès de fer un bany, arribem al nostre destí, el Hotel Lac de Braies.
Aquest es un lloc molt turístic, on s'hi arriba per carretera i també hi ha línia de bus. Durant el dia, està ple de gent que van a passar el dia a la vora del llac i fent petites excursions.



Traça de travessa
Distància recorreguda       21,4 Qm.
Desnivell acumulat           + 940 m. i - 1.376 m.
Temps efectiu, caminant    6 h. 34'


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...