20160206

Les Planes d'Hostoles - Castell - Sant Salvador de Puig-alder

Avui, la Colla dels dissabtes, hem decidit d'anar a fer un volt per les gorgues de Les Planes d'Hostoles i pujar al Castell i desprès arribar-nos fins a Sant Salvador de Puig-alder.
Deixem els cotxes a la vora del cementiri de Les Planes i creuem la carretera al altre costat, on hi ha un entrador a un camí particular, que va a can Paulí. Cal ser respectuosos, doncs el camí per anar a la gorga de la Plana, passa pel mig de la finca, molt ben marcat. Arribem al gorg i ens sorprèn que encara sigui tot tan verd i amb més aigua que el que esperarem. Seguim camí a la dreta del riu sentit a Sant Feliu i arribem al gorg de la Pedrera, espectacular per la quantitat d'aigua que hi ha. Seguim ara el camí pel costat esquerre del riu i anem a sortir a dalt un camp a prop de la casa rural La Carrera. Anem a buscar el riu, per creuar-lo al altre costat i pugem pel camí fins a trobar un corriol que surt a la dreta i baixa a un altre gorg. Des d'aquest, ja anem a buscar la carretera, que seguim direcció a Olot, durant quasi 500 m. per creuar-la i enfilant-se per una paret de roca senyalitzada, que puja cap al Castell d'Hostoles. Es un corriol que s'enfila ràpidament per salvar el desnivell fins al Castell.
Des de dalt ja tenim una bonica vista a tota la vall, amb Les Planes i Sant Feliu de Pallerols, La Salut i tota la carena del Far. A darrera nostre al nord, tota la carena de pujada a Sant Salvador i la vall per on baixarem desprès.
Seguim camí baixant per la cara nord del Castell, fins arribar al Collet de Font Plana, on el camí que baixem es troba per l'esquerra amb una pista que puja directa des de la hípica La Curenya. A la dreta, un altre corriol que va a parar a la carretera de Cogolls, que ve marcat amb color blau .
Nosaltres seguim direcció nord, el camí marcat amb blau a pedres i arbres, que ens pujarà fins a Sant Salvador. 
Seguim camí baixant per la cara nord i quan som a la vall, de seguida gira al est, on hi ha la casa el Portet, on agafem el GR 83 en direcció sud, a Cogolls.
Anem baixant i arribem a ca l'Hoste, on el camí ja es pista asfaltada que ens baixa fins a Sant Cristòfol a Cogolls. Seguim per la carretera direcció a Les Planes, passant per Sant Pelegrí i mes avall, trobem una pista que surt a l'esquerra, senyalitzada cap al Moli dels Murris, on ens acostem per veure el salt que hi ha i les gorgues.
Desfem camí fins la carretera i seguim avall fins trobar la Via Verda. Seguim per la carretera, fins a sortir a la C-63 on ja tenim a la vora del cementiri, els cotxes.



Sortida circular
Distància recorreguda         14 km.        
Desnivell acumulat               520 m.
Temps efectiu, caminant      4 H 15'

Enllaç a la traça                   http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12198807

Enllaç al àlbum de fotos:    https://goo.gl/photos/Kdv69xDULzFMYsTL7

Enllaç al àlbum de Pere:     https://goo.gl/photos/ugmtKQQqEnLnDTsk8 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...