20171011

Espinavell-Portabella-Coll de Siern-Banys La Preste-Coll Pregón-Espinavell

Bonica sortida per la carena fronterera. Des de el mateix poble de Espinavell, comencem a caminar seguint el camí que està marcat a un pal indicador que hi ha al inici del carrer d'Amunt. Desprès de pujar-hi, queda ben entès el perquè del nom. Sortim a la part alta del poble i continuem pel camí marcat amb grog, que ens va pujant fins a passar pel costat del dipòsit del aigua i seguint fins a trobar una pista, i més endavant trobem una cruïlla. Seguim per l'esquerra, a la dreta  (GR), serà el de tornada.
Continuem per aquest camí que va pujant, primer direcció NO i desprès girant a nord, sempre resseguint el perfil de la muntanya. Hem d'estar atents, perquè quan arribem a una corba tancada, al punt per on baixa el torrent (sec) de Comalada, deixem la pista i seguim per un corriol que surt torrent amunt. Per la pista també pujaríem fins al Coll de Pany. Aquest corriol, ens puja fins a un altra pista, que a l'esquerra va al coll de Pany. La travessem i acabem pujant camp traves fins al cim de Portabella, on esmorzem gaudint de la vista que tenim. Es veuen el Coll Pregon cap al est i a baix a la vall, Els Banys.
Desprès, seguim cap al oest fins a la Collada de Siern, on hi ha un pedró de terme, que ja senyala a la dreta el camí, que passa a la vesant francesa, baixant per un sender en direcció N. Més avall, trobem un camí que surt a l'esquerra, indicat cap al Costabona, continuem pel camí que baixa direcció NE indicat cap a Els Banys i La Fargue . Mentre baixem, podem gaudir de la vista a tota la serralada del Costabona i Esquerdes de Rojà, passem per alguna tartera i continuem pel camí molt ben definit fins a baix a la vall, on seguim la pista que ens portarà a els Banys i més avall per la carretera, a un punt on la paret de la vora de la carretera es veu oberta, baixa el camí que ens portarà a La Farga, per on passem pel pont, al altre costat de riu.
Girem a l'esquerra i entre les cases, pugen unes escales, i a dalt, ja veiem el camí, indicat cap a Coll Pregon marcat amb grog i vermell, per on anirem pujant, primer pel costat d'un filat i desprès fent llaçades per dintre bosc, fins a dalt al Coll Pregon.
Quan hi som, tenim a la vista tota la carena, al nord el Costabona i Esquerdes de Rojà i al sud la vall per on anirem a baixar. Anem a buscar l'indicador de Coll Pregon i agafem el camí (GR 11.6) cap a Espinavell direcció SO -marcat com a GR i també amb grog- i el seguim, baixant fins a la vora del poble de Espinavell, a la cruïlla per on hem passat al mati. Continuem fins al bar restaurant del poble, on aprofitem per dinar i gaudir d'unes merescudes cerveses fresques. 



Sortida circular
Distància         14,3 km.
Desnivell          956 m.
Temps caminant  4 h. 50'

Enllaç a la traça: https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=20256451

Fotos Milio: https://photos.app.goo.gl/Vn2qxhFZ9BOdOu3t2
Joan: https://drive.google.com/drive/folders/0B234NxZbuUkYUWNWcjBwQUxrelk?usp=sharing 
Jordi: https://drive.google.com/drive/folders/0B-jEHAz5MVqPR0tudllHZWR5M1k?usp=sharing_eil&ts=59dfba59


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...