20171214

BON PAS.- Riera i Cinglera de Rocacorba, per Canet d'Adri.

Molt bonica sortida a la muntanya de Rocacorba. Aquesta vegada, fem la sortida pel costat de Canet d'Adri. Agafant la pista que va a can Canet i seguint desprès cap a la zona de la Veïnera, deixant els cotxes a un punt, passat can Pijoan.
Des d'aquest punt, desfem un xic de pista i girem a la dreta (sud), per anar a buscar un camí que ens porta girant cap al oest, a tocar la riera de Canet, desprès de passar una tanca de troncs. Passem al altre costat de riera i passant pel costat la cadena que tanca el camí, sortim a un prat que queda a la nostra esquerra.
Ara, ja comencem a pujar cap a la dreta (oest), pel costat de la riera, que més endavant la travessem i el camí gira cap a nord, deixant la riera a la nostra esquerra. Mes a munt, el camí torna a girar cap al oest i arriba a un punt, on el camí segueix direcció nord (aniríem cap a dalt l'ermita de Rocacorba), natros el deixem i baixem a l'esquerra seguint cap al oest i NO, sempre pel costat la riera. Finalment anem a sortir a una pista, on a l'esquerra aniríem a Granollers de Rocacorba. Seguim a la dreta per la pista i ara, anem sempre cap al nord fins que trobem les cases abandonades, Can Mitjà. Quan l'hem passat, a dalt a la primera corba, cal deixar la pista i seguir per l'esquerra per un corriol. Seguint la pista, també anem a parar cap al Pla de Marti. El corriol surt a la pista, quan ja som gairebé a dalt el Pla.
Quan hi som, girem cap a la dreta, per anar a buscar el Camí dels Morts, que ens portarà cap a dalt a Rocacorba. Aquesta vegada, tenim la sort que ens deixen accedir al interior del Santuari i poder gaudir de la terrassa superior i la vista excepcional que ens ofereix.
Desprès de la visita, seguim direcció sud, per tota la carena de la cinglera, des d'on seguim tenint una excepcional panoràmica. Anem ja baixant i quan som a sobre de la zona de la Veïnera, amb Can Alemany més propera, el camí ja acaba de baixar per anar a tancar el cercle, de on hem vingut al matí. Abans d'anar als cotxes, anem a dinar al costat del prat que hi ha al altre costat de riera i desprès desfem camí fins als cotxes.



Sortida circular
Distància          14,5 km.
Desnivell           795 m.
Temps caminant   5 h. 36'

Enllaç a la traça  https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=21586071

Fotos Milio: https://photos.app.goo.gl/FnZFO46LxNuW1HKO2
Joan:https://drive.google.com/drive/folders/1a7muYBcqlitkru0uwmFlvBCTnlpkLl0D?usp=sharing

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...