20171220

BON PAS. St. Dalmai - Sant Romà, per la riba de l'Onyar. DINAR DE NADAL.

Un any més, ens trobem a les portes del Nadal. Per reunir-nos i celebrar aquestes Festes, organitzem una jornada d'activitats, que inclouen una caminada i el dinar de Nadal dels BON PAS.
Sortim caminant des de Sant Dalmai i per la carretera a Brunyola, baixem fins al Onyar, on seguim la riba, primer per la seva dreta, passant als pocs metres a la seva part esquerra. Arribem fins a la Resclosa d'en Borra i seguim. Un poc més enllà, deixem la riba i girem a l'esquerra (S) pujant, fins a trobar la pista que ens porta cap a can Borra. Passem pel davant l'entrador i seguim fins a la propera cruïlla, on girem a la dreta. Seguim el camí i anem passant a la vora de la Casa Nova d'en Borra i desprès per Can Puigdendroc. També la vora de Can Droc i pels camps de Can Garaig, sempre direcció oest. A la cruïlla de Can Terrús, seguim cap a la dreta (N),i més endavant agafem el camí de cal Barracaire, des d'on ja tenim a la vista el veïnat de Sant Romà on està l'ermita. Girem a la dreta (NE) pel camí de can Vador Font i arribem al Mas Camps d'Onyar. Aquí, girem a l'esquerra i ja ens apropem a l'ermita.
Desprès d'un descans, desfem camí fins al Mas Camps i seguint la mateixa direcció (SE), pel camí de San Romà, fem cap a Can Pèlec, una casa amb ermita dosada. A la propera cruïlla seguim la direcció que portem (E) i a la següent, continuem per l'esquerra i als pocs metres més endavant, girem a la dreta per anar a buscar un altra vegada l'Onyar, que ja seguirem fins a la Resclosa i més endavant tornar a sortir a la carretera i Sant Dalmai, on tenim els cotxes.

La segona activitat, el dinar al restaurant La Crosa. La complicitat i bon tracte de la nostra companya de Colla, la Conxi,  ens hi fa sentir sempre com a casa, gaudint d'un bon dinar de festa. Desprès, en acabar l'àpat, fem la tradicional cantada de Nadales i cançó catalana. Aquest any, ens hi concentrem 42 caminants.
Cal destacar també en aquesta diada, la notícia que la companya Maria, canvia la seva residència, per anar a viure a Navarra. Li desitgem tota la sort que ella es mereix a la vida,  i esperem tenir la oportunitat d'anar algun dia a fer alguna bonica excursió a la zona. Quan ho tingui apamat, es compromet a fer-nos els guiatge. UNA ABRAÇADA I QUE ET VAGI MOLT BE, MARIA. 


Sortida circular
Distància          10,3 km.
Desnivell           80 m.
Temps caminant   2 h. 50'


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...