20180104

BON PAS: Monteia - St. Miquel - St. Grau - St. Andreu - Balma d'en Ranella - La Calma

Un dia primaveral, el que ens hem trobat avui.
Sortida des de Monteia. Anem pujant direcció SO, fins arribar a St. Miquel de Monteia. Aquí girem cap al sud passant pel prat que hi ha al costat de l'ermita i seguint el camí cap al Pla de la Bassa. Abans d'arribar-hi, fem un gir a la dreta (O), per anar cap a Montoriol i veure l'oratori de St. Jordi. Desfem uns metres de camí i seguim direcció (NO) cap al Pujant de la Guilla. Quan ja hem salvat el desnivell, podem gaudir d'una molt bonica vista cap al sud.
Seguim el camí cap al NO fins que dona la volta i s'encara cap a nord, seguint el perfil de la muntanya. Fem cap a la font de Rodoret i desprès seguim fins a St. Grau d'Entreperes, on estan arreglant el porxo. Podem entrar a dintre l'ermita.
Seguim camí, tornant a baixar a la pista. En lloc de seguir-la tal com indica el sender de Itinerànnia, direcció Guitarriu, baixem per un camí direcció (SO), que va fins a Sadernes,  fins a Can Pentinet. Aquí, decidim de continuar anant a buscar un altra vegada la pista que va a Guitarriu. Per tant, anem pujant per dintre bosc, sense un camí definit, però direcció (NO), fins que trobem la pista. Desprès, anem seguint les marques grogues del camí, que ens portaran fins a St. Andreu de Guitarriu.
Continuem ara cap a la dreta (E) fins al coll de Faja. Aquí, ens trobem amb la sorpresa de que hi ha una batuda de senglar i no podem continuar la ruta com volíem. Per tant, agafem la pista de la dreta, que puja direcció (SE) fins al Pla dels Banyadors, on veiem  al mapa, que hi ha un camí que baixa cap a la Balma d'en Ranella. Aquest camí hi es al mapa, però físicament està perdut, i tenim que anar improvisant per dintre bosc, obrin camí per baixar fins a trobar camí més fresat que va a sortir a la pista.
NO RECOMANO AQUEST TRAM DE RUTA. TENÍEM PREVIST D'ANAR DES DE COLL DE FAJA A COLL DE MURLA I ANAR PEL CAMÍ QUE HI HA AL MAPA, CAP A LA BALMA.
Una vegada som a la pista, la baixem uns 80 m. per agafar un corriol que surt a l'esquerra i que ens porta fins a la Balma d'en Ranella. Desfem camí fins a la pista i la seguim baixant direcció sud, uns 160 m. fins a trobar el camí que a la dreta, va pujant direcció (SO) primer i desprès sud, cap al coll Sabassa. Continuem pujant fins a una zona de roca molt erosionada i bon mirador, on ja veiem La Calma, per desprès anar baixant fins al coll de Jou, des d'on emprenem la dreta pujada, direcció sud, fins a dalt el cim. Fem un merescut descans, per dinar, mentre admirem la vista a 360º.
Anem a buscar la baixada en forta pendent, direcció SE, cap al Pla de la Calma, on girem al est cap a la creu de Monteia i ja en forta baixada cap al (NE) primer i desprès cap a sud, fem cap a St. Miquel de Monteia, des d'on ja només ens queda desfer el camí del matí, fins als cotxes.


Sortida circular
Distància          15,2 km.
Desnivell           840 m.
Temps caminant   6 h.

Enllaç a la traça  https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/monteia-entreperes-guitarriu-balma-den-ranella-la-calma-21899553

Fotos Milio    https://photos.app.goo.gl/A8ZUKbCYOdACn4fn1
Ernesto  https://photos.app.goo.gl/YblRP5v0SJEBajgv1
Joan https://drive.google.com/drive/folders/17oNHO_Agu4nWKWPzgflZ0iSpQzLXlbAN?usp=sharing

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...