dissabte, 13 de gener de 2018

L'ISARD: St. Martí - Cova i Grau del Goleró - Cinglera del Far - Sta. Ana

Avui, la Colla Excursionista l'Isard, hem fet una bonica sortida pel Far de St. Martí. El dia, fred i ventós, no ens ha impedit de poder gaudir els camins i paisatge que ofereix aquesta sortida.
Sortim des de St. Martí, pel camí indicat a Castell de Fornils. Anem baixant pel camí i trobem la cruïlla que a la dreta, va a les cases Puiggalí, Fornils i La Triola. Natros seguim per la que baixa a l'esquerra, direcció al Castell de Fornils. Més endavant, trobem Sant Pau, a l'esquerra del camí. La casa, incorpora una ermita. Està tot tancat i tapiat. Tornem al camí i seguim baixant uns 700 m. i ja trobem a dreta i esquerra del camí unes fites, que ens indiquen a l'esquerra el Castell, visible des de la pista. A la dreta, el camí que ens pujarà cap a La Triola. Primer, ens apropem fins al castell (runes) per veure la torre, que encara conserva. Tornem a la pista i seguim el camí cap a la Triola. Hem de passar una tanca, per continuar pujant entre feixes, direcció (NE) i fem parada per esmorzar. Seguim camí, pujant uns 20 m. més de quota fins que trobem un pal indicador i seguim direcció cap al Grau del Goleró (NO). Tenim al davant nostre un camp, on veiem al altre costat, a la dreta, una fita que ens indica el corriol a seguir. Entrem dintre l'alzinar i comença un camí preciós, que va pujant suaument en diagonal per la Costa del Roure. Més amunt, trobem un altre pal indicador i cruïlla. A l'esquerra indica Les Gleies i grau de Casadevall. Seguim a la dreta cap al grau del Goleró. Quan el camí va pujant i arribem a una zona on tenim paret de roca a la dreta i al camí pintades a la pedra, de color vermell, hi ha la baixada cap a la Cova del Goleró o dita també d'en Salvi. Cal baixar i travessar la riera (seca) per anar direcció a la cova.
Fem l'entrada a la cova i cal dir que la seva llargada es d'uns 400 m. encara que està plena de grans rocs, procedents de despreniments, que quan son humits tenen el perill de relliscades i possibilitat de que el peu se'n vagi per algun forat. Pel sostre hi ha formació de estalactites i alguna zona amb líquens de color blanc. 
Retornem al camí i seguim pujant el Goleró fins a dalt al Pla de l'Om, on hi ha el grup de cases que li donen el nom. Fem un gir cap al est, pel mig dels camps, per anar a buscar el corriol que puja per Cabrafiga i seguir per sobre la cinglera. Tenim excel·lents vistes a la vall i cinglera de Rupit i anem passant a ran de paret. Més endavant ja s'eixampla i fem cap a La Trona, però no ens hi podem entre tenir, degut al fort vent que bufa. Seguim el camí fins al Far. Degut al mal oratge que hi fa, demanem permís per dinar a dintre i ho podem fer, cosa que cal agrair.
Desprès de dinar, anem seguint les marques de PR fins al baixant de St. Martí, que passem de llarg, per agafar uns metres més avall, el baixant de Sta. Anna, que ens portarà cap al Collet de St. Martí i des de allí en poc tros, arribar-nos als cotxes.


Sortida circular
Distància         15,7 km.
Desnivell          660 m.
Temps caminant  7 h. 11'

Enllaç a la traça  https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2018-01-13-s-marti-c-de-fornils-grau-de-golero-el-far-santa-anna-22041704

Fotos Milio: https://photos.app.goo.gl/b2gRltdeCVm06JMF2
Joan:https://drive.google.com/drive/folders/1x5bjUCZOqPsbXPCXUu0qzAuGlFpF24Sg?usp=sharing
Mercè: https://photos.app.goo.gl/f9ELKG4IuWbB4oJt2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada