20210610

Colla BON PAS.- Joanetes - St. Miquel - serra de Llancers - coll de Bracons - St. Mateu - Joanetes

Per avui, una bonica volta per la Vall d'en Bas. A pesar del temps de calor, l'hem pogut fer igualment perquè es va gairebé tota l'estona sota bosc i l'ambient encara no s'ha escalfat.
Desfem un petit tram de carretera i trobem l'entrada al camí indicat a St. Miquel que surt per la dreta, tal com baixem. Aquest camí, passa per propietats particulars i cal ser curosos al hora de tancar el passos del filat que anirem trobant. Desprès de passar la Vila, trobem la cruïlla amb el GR que ve per la nostra esquerra i que seguirem fins a dalt a S. Miquel. El camí de pujada primer va sota bosc i desprès ja surt a una zona més oberta amb prats de pastura i acaba trobant el camí que puja des de Hostalets i al poc, ja som a St. Miquel. 
Seguim un petit tram del GR i ja ens desviem cap a la dreta per un altre camí amb marca groga i que va pujant suaument pel Ras de Pibernat, i seguirem tota l'estona en direcció NO. Trobarem més endavant una cruïlla amb una fita de pedres, indicant el camí que puja pel Pas del Salt de la Cabra i que arranca des del camí que em pujat. A continuació hi ha a la nostra dreta, el mirador del Morro de la Tosa, que en esta ocasió no hi anem. Seguim el camí i al proper mirador, fem descans.
Continuem pel camí fins al Pla de Llancers, on canviem de vesant i seguim direcció oest, passant per la part alta de la Grevolosa. Arribats al collet del Rabadans, el camí gira baixant direcció nord per anar a parar al coll de Bracons. 
Al mateix coll, agafem la pista que surt per la dreta i que ja havíem passat en altres ocasions molt bé, i ara la trobem tota remenada per una tanqueta i a més plena de fang. Cal seguir-la i trobem cruïlla on hem de seguir baixant per l'esquerra fins arribar a la cota 943 m. del mapa Alpina, on el camí segueix desprès d'una corba pronunciada a l'esquerra i natros girem a la dreta passant una zona de terreny sec però planer i de seguida torna a entrar sota bosc pel clot de Renau. Anem seguint el camí fins a la cruïlla de St. Mateu, on girem a l'esquerra per anar a veure el Salt del Roure, una raconada que val la pena conèixer. Desfem camí fins a la cruïlla i de seguida arribem a St. Mateu, on fem parada per dinar.
Desprès continuem anant a buscar la carretera (passant per sobre els túnels) i quan hi som, la seguim fins arribar als cotxes.




Distància              17,8 km.
Desnivell              966 m.
Temps caminant  6 h. 20'


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...