20220407

BON PAS.- Camí de Gualba a Riells - Salts i gorgs de la riera de Gualba - Pantà de Sta. Fe -

Bonica sortida per una zona que no coneixem, del Montseny. Fem l'aproximació fins al poble de Gualba i al final del poble, seguim l'indicador del camí de Gualba a Riells. Pugem un tram d'aquesta pista fins a la cruïlla del camí que va a la pedrera de la Meca, on deixem els cotxes.
Comencem a caminar, desfent un tram de la pista de quasi 700 m. i agafem un corriol que baixa a la dreta i que ens porta al mirador del Salt de Gualba. Des del mirador, seguim camí que ens baixa a la riera i travessant-la seguim pel camí que ens porta fins a la Central hidroelèctrica de Baix. Continuem més enllà uns metres per la pista, fins a trobar una cadena. Aquí agafem un corriol indicat a Sta. Fe, que puja a la dreta en forta pendent i més amunt trobem tubs mig enterrats. Arribem al coll de Sesfigueres i encara més a munt i prop de la Central de Dalt, trobem l'indicador que seguirem de baixada. Ara continuem fins arribar a la Central, on hi ha un petit embasament i al seu punt de desaigua, una passera per seguir el camí amb forta pendent de pujada. Quan ja hem salvat uns 60 m. de desnivell, deixem el camí i ens desviem a l'esquerra per anar fins a la riera a veure el Salt de la Corbera. Desprès, retornem al camí i continuem pujant fins a la casa en runes. Uns metres abans, segueix el sender poc definit (no consta al mapa Alpina), per on seguirem pujant fins a trobar el camí de Figueroles, que ja no deixarem fins al Pantà de Santa Fe.
La tornada, la fem per l'altre costat de presa, pel primer camí que baixa a l'esquerra en paral·lel a la riera, que queda per sota nostre. Passem pel coll Sesgargantes i anem seguint la pista, de baixada, que ens tornarà a portar a la Central de Dalt, on fem parada per dinar.
Desprès, seguim per on hi hem arribat al matí, i ja trobem el indicador per on baixarem direcció Gualba. Als pocs metres, ja trobem el polvorí i més avall fem cap a una pista, on veurem el Suro Gros i seguirem per la pista fins a trobar una drecera a la dreta, que ens baixa a un altra pista, per on seguirem fins a trobar els cotxes.



Sortida circular
distància            14 km.
desnivell            918 m.
en moviment     5 h. 13'







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...