20220519

BON PAS. Ruta pel Roselló: Des del Priorat de Serrabona a les runes de Santa Anna dels Quatre Termes

Aquest dijous ens en anem cap al Rosselló. Aproximació fins on acaba l'autovia direcció Prades i seguim cap a Bouleternere i a partir d'aquí seguir les indicacions al Priorat de Serrabona, on deixem els cotxes al aparcament.
Comencem a caminar seguint marques de PR de la Route des Crêtes, pel costat de l'entrada al aparcament a tocar del priorat. El camí va fent pujada de manera continuada i arribem a un primer coll on hi ha un pal indicador, seguim a l'esquerra amb direcció al coll d'Arques, primer acabant d'assolir el Pic d'en Serradell i desprès planejant fins arribar-hi. Aquí, agafem un sender que surt cap a la dreta, que ens portarà fins un coll amb un filat i tanca. Aquí, seguirem a la dreta i fem cap a les ruïnes de Glorianes. Desfem camí fins al coll i comencem un altra pujada seguint la carena al costat del filat fins un altra coll. Passem una portella cap a la dreta i enfilem el tram final que ens portarà fins a Santa Anna dels Quatre Termes.
Desprès, desfem tot aquest tram fins al coll i la portella i a la tornada seguim tot recte carenant, fins al coll de les Arques i a partir d'aquí, anem desfent camí fins arribar a la Prieuré de Serrabone.
Per acabar la diada, fem una visita al  interior del priorat que val molt la pena. És un antic priorat agustinià que actualment s'ha reconstruït i pertany al Departament dels Pirineus Orientals.


Distància             14,8 km.
Desnivell              829 m.
temps caminant   4 h. 45'



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...