20220526

BON PAS. Sant Amand, des de Bruguera

Aquesta setmana retornem al Ripollès, per fer una volta pel Sant Amand. Aproximació fins a Bruguera on deixem els cotxes.
Comencem seguint el PR direcció sud, de pujada per pista i amb alguna drecera fins arribar a una corba molt tancada cap a l'esquerra, on deixem la pista i seguim el PR direcció est, passant pel coll de Pan i el Pla dels Dois, per finalment anar a sortir un altra vegada a la pista asfaltada que ve des d'Ogassa, a l'alçada del coll de Jou. Seguim a l'esquerra, de pujada i direcció sud el corriol que ens puja a Sant Amand.
La baixada, pel corriol a la nostra dreta direcció oest, que ens baixa salvant cinglera per la Garganta, anant a parar al Faig Gros i seguint tot de baixada fins a Saltor.
Al coll de Saltor, seguim el GR direcció sud, fent la volta al Serrat dels Llamps i abans d'arribar al collet de la Guilla, trenquem a la dreta per un camí que ens torna a portar al coll de Saltor, on seguirem a l'esquerra el PR direcció NO i en suau baixada cap a les Portelletes, passant sota els cingles de Sant Eloi, ja tot planejant. 
Anem seguint aquest camí, que ens porta fins al Serrat Roig, un nucli de cases, on ja seguim pista fins a Bruguera.



ruta circular
distància            14,5 km.
desnivell            930 m.
temps caminant 5 h. 15'

 fotos_Mercè https://photos.app.goo.gl/sUE1YJ2XGfSS4Rtq8



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...