20230119

BON PAS-- Garrotxa: OLOT: Muntanya de Sant Valentí - Serra de Sant Miquel del Monts i ermites Sta. Margarida, St. Miquel i St. Andreu

Bonica sortida pels voltants de Olot. Aproximació fins a Olot, aparcant els cotxes a darrera la deixalleria de Olot a la vora de la carretera a la Canya.
Comencem a caminar direcció oest, creuant la carretera i baixant cap al Riudaura, passem al altre costat i pujant per una pista seguint marques de color grog -camí Itinerànnia-. Quan arribem a la vora de la casa l'Esparc, girem cap a l'esquerra, direcció sud i seguim pujant, i a la cruïlla, seguim a la dreta, direcció nord, camí de les marques grogues. Quan som a la cota 625, a ma dreta surt un corriol que ens puja al oratori de San Valentí, amb unes vistes espectaculars a sobre d'Olot. Baixem per la part oest i anem a tornar a trobar el camí d'Itinerànnia, que seguim direcció (SO) fent cap a la casa anomenada Ventolà. Continuem pel camí de marca groga que fa un gir a l'esquerra baixant cap a can Joanet on gira direcció oest. A la propera cruïlla, seguim el camí marcat direcció nord de baixada,  anant a parar molt a la vora de la casa rural indicada com a Bellver, seguim baixant per una pista i més avall, el camí agafa corriol a l'esquerra (SO) i passem el rec del Colomer i anem a parar a la casa La Coma. El camí passa entre la casa i l'estable de vaques que hi ha a baix. Aquí agafem la bifurcació de la dreta, que ens porta cap a la casa El Pujals. Abans d'arribar-hi, girem cap al oest, passant una tanca de filat i entrem a prats, per on baixem fins a la carretera, que seguim cap al oest fins arribar a Santa Margarida de Bianya.
Desprès, agafem la carretera que segueix pujant direcció cap a la casa rural El Guitart, passant pel mig i anant a buscar la part de darrera, on hi ha el corriol marcat cap a Sant Miquel del Mont. El camí està fresat i es una pujada constant, fent llaçades, fins arribar a dalt a la pista que ve des de la Collada del Bastons fins a la torre repetidora de tele-comunicacions. Seguim la pista i més amunt, agafem un corriol que ens puja directament a Sant Miquel del Mont, el punt més alt de la nostra sortida. Seguim camí cap al est per un corriol que ens va  baixant. Trobem una fita i un corriol que baixa cap a l'esquerra. Seguim recte i a continuació trobem una porta indicada cap a St. Andreu del Coll. Seguim baixant pel corriol, trobant un altre de més principal que surt per l'esquerra. Seguim a la dreta i uns metres més enllà, seguim per l'esquerra fent drecera al camí, i en direcció est, fins a l'ermita de Sant Andreu del Coll.
El corriol, segueix per sota la tanca de pedra que hi ha a la cara sud de l'ermita direcció est, baixant a trobar una pista, que seguim avall i ens porta fins al Castell del Coll. Seguim baixant i trobem un pal indicador de Itinerànnia. Seguim la indicació (La Canya 1 h. 50 min.) cap al est. Tenim a la vista Can Ventolà, a la part alta dels camps. Passem a la vora de Can Joanet que deixem a la nostra esquerra i als pocs metres agafem un corriol a l'esquerra direcció nord i més endavant el  camí perd desnivell baixant ràpidament. Passem per la vora de Ca l'Anton i seguim baixant cap al est i més avall girem cap al sud i quan ja som força avall torna a girar cap al est, fins que tenim a la vista la casa de el Terrat, aquí hem de fer un gir al nord i anar seguint fins a la casa. Abans d'arribar al pati, hem de baixar pel seu costat i vorejar-la per baix, seguint el corriol que ens baixarà fins al Ridaura. Seguim per la pista fins que fem cap a la carretera, des d'on ja tenim a la vista la deixalleria i arribem als cotxes.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...