dimarts, 12 d’octubre de 2010

De Nuria a Queralbs pel Camí dels Enginyers.

Sortida feta el 7 d'Octubre

Avui  hem quedat per sortir amb Pere, Salvador, Joan Antón i Rafel, per anar des de Nuria a Coma de Vaca pel camí dels Enginyers i baixar fins a Queralbs . L’hora de trobada es a les 06:00 del matí a la rotonda de la Devesa. Ens interessa  estar a Queralbs antes de les 07:45 h. Per poder agafar el cremallera que surt a esta hora de Queralbs.
Tot i tenir un petit problema a dintre de Ripoll, per les obres que s’hi fan, aconseguim arriba a l’hora prevista i agafem el cremallera fins a dalt i després, la cabina que puja fins al alberg Niu de l’Àliga.
Coincidim entre d’altres, amb un grup de pastors que han pujat a recollir els ramats i fer-los baixar de cota, ja que s’acosta el mal temps. Van carregats amb sacs de sal per fer acudir el bestiar. S’escampen per la muntanya i pels crits que anem sentint i el moviment del bestiar, sembla que aconseguiran el seu objectiu.
A les 08:30 comencem a caminar i ja tenim un dia esplèndid, amb un sol que ens farà suar  bona part de l’excursió. El Camí dels enginyers es molt aeri i surt en direcció est des del alberg. Primer hem de fer un desnivell cap a baix per anar a trobar el camí que passa per una cota mes baixa, que ve des de Nuria.  A la mitja hora de caminar, ja tenim de parar per treure roba.

A la nostra esquena hi queda el Puigmal ben il·luminat pel sol i mes al nord el Finestrelles, amb aquest dia, tot el que veiem de l’olla de Nuria està magnífic. En direcció est, apareix per davant nostre el Torreneules, tot majestuós.

Seguim caminant per un corriol que a més que ens hi venen les vaques que criden els pastors, contra direcció, ens el han deixat tot ple de “fites”, que tenim que anar esquivant com podem. Un tros mes endavant, ja s’hi camina sense “catifa”.  Desprès d’un hora i quart de marxa, ens parem a esmorzar.
Reprenem el camí i hara estem a la part mes bonica del recorregut. El cami s'estreteix i queda pegat a la paret de roca amb petits desnivells i passos amb ajut de cable.

 Desprès d’un hora i quart arribem al Coll dels Homes, on hi ha una vista impressionant a la vall del Freser; al nord cap el Coll de la Marrana, al est (davant nostre) el Balandrau, en front nostre, el camí de baixada i les Marrades que baixen cap al riu.


Una estona més, de baixada i ja soms al refugi Coma de Vaca, on parem per fer un petit descans.Seguim la marxa guanyant altura al altre costat del riu. Desprès, planejant, arribem a les Marrades, per fer el fort desnivell, que anem seguint fins a baix al riu.


Al costat del pont que el creua, fem un altre petit descans. Seguim baixant fins al Salt del Grill, on aprofitem per dinar i descansar un altra estona. Quan seguim caminant, en un quart d’hora ja som a la Central de Daiò. Ens queda el tros de carretera fins al aparcament de l’estació de Queralbs, que es el més feixuc, per tenir que caminar per carretera.
Mapa:

Àlbum de fotos:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada