20120609

Vall de Ordesa. La Faja de las Flores

Aquesta setmana, prenem contacte amb el Pirineu Central, a la vall d'Ordesa. Segons el programa previst, fem dues rutes dins del parc.

El dia 5, l'espectacular ruta de la Faja de las Flores.

Davant el dubte que ens ofereix el pas per la clavijas de Cotatuero, vam acordar iniciar la ruta pujant per aquestes, ja que si hagués dificultat en passar-les, sempre podríem fer una variant i passar per la Faja de Racún. El camí fins a les Clavijas, preciós pujant entre el bosc i ben definit. La mentalització i sobretot, el material per assegurar-nos, fan que les passem sense més dificultat, per la qual cosa podem seguir segons el previst. Passem al costat de la cascada de Cotatuero i seguim pujant gairebé 400 metres més.

A més de la satisfacció d'haver passat les Clavijas, en aquesta pujada pel circ de Cotatuero, se'ns va obrint el meravellós paisatge del Pirineu. Primer, cap al nord-est, les tres Sorores, amb el Mont Perdut. Després i segons anem pujant i girant cap al nord-oest, apareixen el Tallón, el Dit, la falsa bretxa, l'espectacular bretxa de Rolando i el Casc del Marboré. Un cop assolida la cota dels gairebé 2.350 mts. girem direcció sud-oest, pujant altres 50 mts. per arribar a l'inici de la Faja. A partir d'aquí, el camí no té a penes desnivell ni dificultat, amb el que ens permetem admirar la preciosa vall als nostres peus i davant nostre la serra de las Cutas, el traçat de la senda dels Caçadors, amb el mirador de Calcilarruego i a l'oest tota l'entrada de la vall. El recorregut de la Faixa són uns 4 km. on anem gaudint d'aquest paisatge impressionant.

Quan arribem al final de la Faja, tenim vistes al Vignemale situat al nord-oest i davant nostre el circ de Carriata i el Tozal del Mallo en una cota inferior i sense l'espectacularitat que s'aprecia des de baix a la vall. Aprofitem per menjar i tenim la companyia d'uns cabirols. Iniciem la baixada per la Fajeta, on veiem bastants marmotes. Creiem que hagués estat millor passar per les clavijas, ja que la dificultat és fer el desnivell i després ja agafes el camí. En canvi el camí de la Fajeta, has d'anar baixant el roquerar durant força temps, amb el que trigues més. El camí va baixant en fort desnivell pel barranc de Carriata fins a la vall, on ens dirigim fins al aparcament de la Pradera.

Enllaça a àlbum de fotos:

https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5753585325924829281

Àlbum de fotos de Toni Marti:

https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5759894073563098273

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...