20120630

Roc Blanc, per llac de Laurenti. Ariège (Midi Pyrenées)

Sortida al departament de Arièja, a la regió Migdia-Pirineus de França.
Després d'algun altre intent, podem pujar al cim del Roc Blanc, pic emblemàtic de la zona, pujant per l'estany de Laurenti.
Des del poblet de Le Pla,agafem a la dreta, pista esfaltada que més endavant es troba en pitjor estat de conservació i que ens conduirà fins al refugi de Laurenti. Aquí deixem el cotxe i seguint la pista de la nostra dreta, als pocs metres trobem un monument en pedra, en honor als passadors i maquis que van ajudar a traspassar les fronteres de la llibertat.
En aquest punt, comença, a la nostra esquerra, el GR del Tour du Pays de Donezan, que puja decididament primer, fins al llac Laurenti i per la dreta d'aquest, segueix fins al Col de Laurenti, per arribar fins aquí, hem de fer algun petit desviament per esquivar alguna gelera, passant per un petit llac semi gelat, abans d'arribar al Col
Un cop al Col, entrem a la reserva natural d'Orlu i el GR segueix cap al NO, nosaltres agafem el camí que a la nostra dreta, comença amb una decidida pujada fins al cim, format per un conjunt de blocs granítics.
Des d'aquí hi ha una magnífica visual en 360 º que la boirina existent, per la forta calor que fa, ens impedeix veure les muntanyes més llunyanes, però podem albirar les més properes com la Dent d'Orlu, el Tarbesou, els pics Andorrans, el Carlit i els Perics, a més de les precioses valls que hi ha als nostres peus.
El descens el fem fins al petit llac inferior, per un camí que endevinem a pocs metres sota el cim, que s'obre a la nostra esquerra. La baixada és en forta pendent i molt directa fins allà. Després, seguim el GR baixant cap el llac Laurenti i després fins al refugi, on hem deixat el cotxe.
El dia ha estat molt calorós i hem esgotat totes les nostres reserves de líquid. Sort que hi ha molts punts on prendre aigua en aquest recorregut,i hem repostat, però cal anar amb compte d'on, ja que hi ha ramats de vaques soltes per la muntanya.

Enllaç al àlbum de fotos:

https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5759529573619041505

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...