20120830

29-08-2012 Tour del Gran Paradiso

Avui es el quart dia de la travessa. Etapa del refugi Mario Bezzi al refugi Benevolo.

Sortida, com sempre, a les 8 hores. El dia comença amb sol, però ràpidament es va tapant i abans de dinar, ja tindrem el primer ruixat, que anirà repetint de forma intermitent, alguna vegada més.
Sortim del refugi Bezzi direcció sud est i en una pujada continuada. Tenim al davant nostre les glaceres de Gliairetta i de  Vaudet i a la nostra dreta la vall de Valgrisenche, que poc a pot es queda enrere, mentre ens acostem, tot pujant, cap a la glacera Gliairetta, la que passem a tocar; impressionant per la seva magnitud i les escletxes que veiem tan de prop. Finalment arribem al coll Bassac Derè, punt més alt de la ruta d'avui, situat quasi a 3.100 m.
Desprès de fer una pausa, per descansar, fer fotos i admirar el paisatge, se'ns acosta ràpidament una amenaçant pluja que just ens deixa baixar el primer desnivell en forta pendent que hi ha des del coll, ens equipem i seguim camí, que ara s'anomena 13 D. Seguim baixant un poc més i aprofitant que escampa, ens parem a dinar. A la nostra dreta, direcció sud, tenim la glacera de Goletta, que subministra l'aigua al llac del mateix nom, que trobarem més endavant.
Passem pel costat del llac i ens torna a ploure un poc més endavant, seguim baixant pel camí fins arribar a un mirador on se'ns mostra als nostres peus la vall de Rhémes i als fons, el refugi Benevolo punt final d'aquesta jornada a 400 m. per sota nostre. Seguim el camí de baixada, que ens hi porta.
Aquest refugi es el que ens dona menys serveis de tots els que visitem. Es petit i encara que ens diuen que hi han posat dutxes amb aigua calenta, a l'hora de la veritat aquestes no funcionen bé i nomes ens podem dutxar els dos primers amb aigua calenta. El lavabo es a fora del refugi i amb la nit que ens espera, per la pluja, es bastant empipador. Però, es el que hi ha! La resta de refugis, estan tots molt bé.

Distancia recorreguda: 13,4 km.
Desnivells acumulats + 857 m. i - 853 m.

Cartografia: Carta dei sentieri 1:25000 nº 3 (Valgrisenche - Val di Rhêmes - Valsavarenche ovest)

Enllaça al àlbum de fotos:

https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5789937558579866961

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...