20120831

30-08-2012 Tour del Gran Paradiso

Cinquè dia de la nostra travessa. Etapa del refugi Benevolo al refugi Savola.

El temps no ens acompanya i la pluja que ja cau de bon dematí, ens fa sortir mitja hora més tard. Com que no hi ha elecció, comencem a caminar pel sender 13 A, que desprès de quasi tres kilòmetres de marxa, enllaça amb el nombre 12, que seguirem i ens puja fins al Col Rosset (3.025 m), punt mes alt d'aquesta etapa.
Com que el dia està plujós i amb boires, no ens permet gaudir del paisatge, que de ben segur que es tan bonic com els altres dies, per tant, decidim  anar baixant i arribar aviat al refugi, seguint el sender 3C.
En aquest trajecte passem al costat de diversos llacs, els més importants el Chavaney, el Rosset i el Leytà. Avui arribem al refugi força aviat i fem el pic-nic allà mateix.
Tenim la tarda lliure per poder fotos al llac Laghi, que està tot just al davant del refugi i fer una passejada pel seu entorn.
Cal fer menció d'aquest refugi, doncs es el millor de tots els que hem estat. Avui nomes l'ocupem el nostre grup i el sopar es molt abundant.
Un cop acabats de sopar, les nostres companyes de Caïrn, l'Elodie i la Sandra, ens han preparat una sorpresa. Es tracta de fer "la copa de l'amistat". Es una tradició d'aquesta zona; i consisteix en fer el que nosaltres coneguem com un cremat. Allà, es fa amb "la grole" un recipient de fusta, amb 6 gals per beure. El cremat es  fa bàsicament, amb cafè, licor de grappa i sucre que es posa al forat de la tapa i es crema tot plegat. El ritual es que, la grole, s'ha d'anar passant de ma en ma, entre els assistents, i no pot tocar taula fins que no s'hagi acabat. D'aquesta manera es tanca un cercle d'amistat entre els que comparteixen aquesta beguda.
La festa, i la bona estada al refugi, ens han fet oblidar el pitjor dia, metereològicament parlant.

Distància recorreguda: 11 km.
Desnivells acumulats: + 848 m. i - 596m.

Cartografia: Carta dei sentieri 1:25000 nº 3 (Valgrisenche - Val di Rhêmes - Valsavarenche ovest)

Enllaç al àlbum de fotos:

https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5790542941939069873

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...