20130113

Ermites de Santa Coloma de Farners

Una vegada més, aquest dissabte anem fins a Santa Coloma de Farners, per seguir una ruta preparada pels nostres companys de la Boncamí Jove i alguns seus amics del poble. Ens trobem al poble i desprès seguim amb els cotxes fins a poc més d'un kilòmetre en direcció a Castanyet per aquesta carretera. Aquí hi trobem un lloc per deixar el cotxes, a ma esquerra.
Sortim aprofitant la primera claror del dia, travessant la carretera i agafant la pista que va direcció Can Agustí, seguim direcció Can Forn i passem la C-25 per sota. anem seguint pista i ens enfilem passant a la vora de Can Toni Mola i desprès cap a Can Palomeres i mes amunt a Can Suros, on aprofitem per esmorzar.
Seguim camí cap al Roscall i desprès al Coll de Ciders, per arribar-nos a Santa Barbara. Desfem un tram del camí fins al Coll del Roscall, on agafem el camí que surt cap al oest. El seguim fins a la vora de La Molina, on agafem el camí cap a l'esquerra. A uns 200 m. el deixem i seguim corriol a la dreta, visitant el monumental roure de Can Iglesies i seguir cap a Santa Creu d'Horta, on aprofitem per fer un altre descans. Seguim cap al Coll del Cirerer i direcció al Sobirà, passant al costat de la casa. Seguim el camí uns 200 m. i el deixem direcció sud oest per anar cap al Pla de les Cases i al Ermita de la Mare de Déu del Padró, on dinarem.
Desprès del descans, seguim direcció sud cap a L'Era Vella, per un bonic corriol que baixa alguns trams paral·lel al camí. Mes avall girem cap al est per passar per can Formiga i baixar per la Serra del Corb. Tornem a agafar camí que passa per can Prat i mes avall a prop de Mas Esparver. anem baixant fins passar per sobre de la C-25 i plantar-nos en 15 minuts al lloc on tenim els cotxes.


Sortida circular
Distància recorreguda:  31 km.
Desnivell acumulat:       1.152 m
Temps sense parades:  8 h. 20'

enllaç al àlbum de fotos:

https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5832999452326921953

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...