20130111

Les Agudes, pels Castellets

Avui, a més de presentar-se un molt bon dia per fer aquesta sortida, tenim la sort de poder-la compartir amb el nostre company Pere Puig, a qui recuperem, desprès de un temps sense poder gaudir de la seva companyia.
La aproximació la fem pel Eix Transversal, sortida Coll de Ravell i direcció Arbúcies. Agafem el desviament a Santa Fe i desprès de passar el Coll de Sant Marçal a poc més d'un kilòmetre, al sortint d'una corba a la dreta hi ha,  a l'esquerra de la carretera, l'entrada a la zona d'aparcament del Pla d'en Mon.
Sortim i nomes travessar la carretera, es veu el camí de pujada, que anirem seguint pujant pel Pla d'en Jep i mes amunt pel Coll de Saciureda de Dalt. Aquí, a la nostra esquerra veiem el camí per on farem la tornada, nosaltres seguim recte a munt, per situar-nos a sota els Castellets. El primer tram el fem seguint el camí de marques vermelles, per enfilar-nos desprès a la cresta i resseguir-la fins a dalt de tot. La climatologia que ens acompanya avui, es ideal per fer aquesta grimpada, doncs la pedra es seca i no hi ha gens d'humitat.
Un cop som a dalt de les Agudes, seguim camí cap al Turó del Home i desprès de fer un petit descans, baixem fins al coll i seguim la carretera direcció sud est sense arribar al Coll Pregon, (des d'on surt el camí) per baixar directament a un pla que hi ha a sota nostre, des d'on surt direcció nord oest el camí que seguirem  per retornar sense perdre gaire altura i sense tocar carretera.
Hi ha una possible alternativa de baixar directament des del Coll Sesbasses pel camí que surt a la font de Briançó, per on passa també el camí que nosaltres hem agafat. Desprès de la font i a pocs metres, a ma dreta surt el camí que ens baixaria al Convent. Nosaltres seguim recte el camí que portem, passant per Porrassar de Dalt, La Jaça de les Eugues i el Sot del Malpas, per anar a sortir al Coll de Saciureda de Dalt i desfer camí fins als cotxes.
Respecte a aquest camí de tornada, he de fer dues observacions. La primera, es que es un camí que al estiu pot presentar dificultat per la vegetació que hi ha i a més llavors es va amb roba lleugera, puguen rebre rascades a braços i cames. L'altra, es que al Sot del Malpas, si ha d'anar amb compte, doncs el terreny es sorrenc i desgranat, pel que hi ha perill de relliscar. No obstant, si de pujada el grup ha fet els Castellets, no deuria de haver-hi cap problema.

Sortida Circular
Distancia recorreguda: 11,6 km.
Desnivell acumulat:      767 m.
Temps recorregut sense parades: 4 h. 55'

Enllaç al àlbum de fotos:


https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5832281454173697057

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...