20130816

Els Ports: Riu de les Valls, Refugi de Terranyes, La Miranda.

un altre itinerari del llibre de Jordi Bustos: "por los Puertos de Beceite".
Fem l'aproximació per Arnes, on agafem el camí asfaltat indicat com a "Toll de Vidre". Circulem uns 4,9 km. fins que arribem a un punt, on a la nostra esquerra hi ha un espai per deixar cotxes i s'obre un camí.
Seguim pel camí molt ben traçat i marcat amb pintura groga, El riu ens queda a la nostra dreta i poc mes endavant veiem a la dreta, el cim del Molló. Passem per sota la Serra de la Ballestera. Seguim endavant i arribem a les runes del Mas Botzut. Un poc més amunt el camí passa per uns camps erms, on a l'esquerra ens queden les runes del mas de les Valls. Creuem el riu i trobem un pal indicador de camins. Agafem el del coll de Miralles, anem pujant seguint les marques grogues i entrem al Barranc del Pedregal. El camí segueix molt ben definit i passem dos collets estrets. Arribem a un estret i seguim una estona pel llit sec del riu i continuem pujant seguint les marques. Arribem a un camí, que hem de seguir a l'esquerra i ens portarà a la pista que va al Coll de Miralles i que seguim fins arribar. Trobem una bassa pels contra incendis.
A la dreta de la bassa, s'obre un corriol que anem seguint, de pujada. Més endavant trobem el Pimpoll (pi catalogat) i seguint amunt trobarem el Pi Ramut (també catalogat). Seguirem la pujada sense deixar el corriol fins arribar al coll de la Ereta. Seguim pujant pel camí principal fins arribar al coll de la Grassada, on hi ha un indicador metàl·lic cap a Terranyes. Ja estem al altiplà. Tenim a la vista les antenes de Caro. Seguim el camí i al davant nostre, veiem el refugi, on aprofitarem per fer un descans.
Desprès, desfem un poc el camí, fins que a la nostra esquerra, surt un corriol que ens portarà a La Miranda, des d'on hi ha una vista molt bonica cap al sud oest, oest i nord (per on hem pujat).
Desfem el camí fins trobar una bifurcació, on hi ha una fita, i girem a l'esquerra seguint el corriol que ens portarà novament al coll de la Grassada, per on retornarem desfent camí fins al cotxe.

Nota: El retorn el fem sota una forta xafogor, que ens fa alentir el pas i quan podem, refrescar-nos amb l'aigua que trobem.

Ruta d'anada i tornada al mateix camí.
Distància recorreguda          19,6 km.
Desnivell acumulat                846 m.
Temps efectiu, sense parades  6 h. 18'

Enllaç a la traça del recorregut
http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5110895

Enllaç al àlbum de fotos:
https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5916083495403429489

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...