20130828

Roc Colom pel Circ de Concròs

Bonica matinal, sortint des de la pista que puja de Setcases a Espinavell. Deixem el cotxe a uns 700  m. abans de arribar al punt mes alt de la pista, la Collada Fonda. Hi ha una corba molt pronunciada a la dreta i just allà es poden deixar cotxes al costat dret de la pista.
A la mateixa corba i a l'esquerra, comença el camí que ens portarà al refugi forestal Jaume Farré. Es passem de llarg, seguint la pista que es va perdent amb el pas del temps. Segons el mapa, aquesta pista segueix fins al Pla dels Hospitalets, a sota de Vallter.
Quan arribem a l'altura de la Vaga de Ventaiola, a la nostra esquerra, trobem una fita, per on baixa un corriol amb marques vermelles, que anem seguint fins al Pla de Concròs. Aquí hem de fer un gir a la dreta, sense arribar al torrent, que trobarem més amunt, i l'anirem seguint. Arribarem a la Font dels Estanys, on neix el torrent de Concròs, i més amunt sortim al pla dels estanys, i al davant nostre el Circ de Concròs.
Fem un petit descans per esmorzar i emprenem la pujada, sense camí definit, però anant a sortir a dalt, a l'altura de la Portella de Concròs.
Seguim camí pujant al Roc Colom i desprès, fins al Coll del Pal, refugi de Costabona i baixem sense camí, fins a la carretera, on tenim el cotxe.

Sortida circular
Distància recorreguda               13,1 km.
Desnivell acumulat                    764 m.
Temps efectiu, sense parades   4 h. 20'

Enllaç a la traça GPS:
http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5220075

Enllaç al àlbum de fotos:
https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5921913527554944401

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...