20140123

Les Masies de Roda - Camí Ral Vic a Olot i Gorgues

Bonica sortida per Osona. Aproximació per la C-25 fins a la sortida de Roda de Barà, a tocar Vic. Passem el poble de Roda i al arribar al desviament a la dreta, de les Cases Noves, i entrem i deixem els cotxes a una zona d'aparcaments. HI ha una boira molt espessa amb molt poca visibilitat.
Retrocedim uns metres, i agafem el camí Ral, a la nostra dreta. Està indicat. L'anem seguint, direcció nord est, i arribem al cap d'un estona a un gran escorxador, situat a Sant Martí Sescorts. El passem i al poc, arribem al restaurant Les Gorgues, casa que es reconeix per la quantitat d'empedrat natural que hi te al seu davant. Aquí fem un gir a la dreta i de seguida trobem una bifurcació, que hem de seguir a l'esquerra. El de la dreta, serà el de tornada.
Seguim el camí Ral fins a trobar la C-153 a tocar. Aquí deixarem aquest camí i fem un gir a la dreta, direcció sud est i desprès nord est, per anar al veïnat de La Bertrana. Desprès de veure la capella de Santa María i la casa de la Rectoria Vella, seguim el camí direcció est i sud est, fins que decidim trencar pel mig de camps, on hi ha vaques pasturant i anem seguint un corriol que ens porta fins al barri El Pedró, de l'Esquirol. anem a sortir a la capella del Pedró i al seu davant, un pedró dedicat a la Verge dels Dolors.
Ara fem un gir a nord, seguint el carrer urbanitzat i al arribar a la primera casa a ma dreta, trobem un pal indicador. Seguim un camí pel costat de la tanca, que ens porta a lo que es un camp de tir al plat, amb molt bones vistes al congost. retrocedim uns metres i seguim baixant fent llaçades. Trobem una bifurcació i seguim el camí de l'esquerra, Sant Bartomeu Sesgorgues, que puja des de baix a la riera, seguint un corriol que s'enfila, sense travessar-la (nosaltres ho vam fer per equivocació), cap a dalt a la cinglera, sortim a tocar la tanca d'una finca i girem a la dreta per anar a troba la carretera asfaltada, que ens porta a Sant Bartomeu.
Per la part de darrera, agafem el camí de baixada cap a La Barra de Ferro. Primer, es va baixant direcció nord i desprès al oest, sense perdre molta altura, fins arribar a una casa que es troba a la vora de la cinglera, en vista al altre costat, al salt de la Barra de Ferro. Acabem de baixar a la riera, per travessar-la i agafar un camí, que a l'esquerra aniria pujant fins a dalt la cinglera.
Només començar este camí, a la dreta, hi ha un corriol que puja fort entre mig de mates de boix, on t'hi pots agafar, i que ràpidament guanya altura, fins arribar a una zona de roca, equipada amb cadenes, per pujar hi anem a sortir al costat mateix del salt de la Barra.
Després de veure la vista que hi ha del congost, seguim camí direcció sud oest, seguint la cinglera i per sobre de la riera de les Gorgues, fins arribar al mirador del Salt del Cabrit. Acabem de recórrer els pocs metres que ens falten fins a la casa restaurant Les Gorgues i a partir d'aquí, ja desfem camí fins als cotxes.


Sortida circular
Distància recorreguda         20,2 km.
Desnivell acumulat               544 m.
Temps efectiu, sense parades   6 h. 06'

Enllaç a la traça:   http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6010981

Enllaç al àlbum de fotos:
https://plus.google.com/u/0/photos/112587776376115529259/albums/5972535544813823169

Àlbum de Eduard:
https://plus.google.com/photos/111299868802890492636/albums/5972204562765322145?authkey=COPWsfqpgJeMNQ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...